Stand-up komičar članovima HDZ-a nudi besplatne ulaznice na svoj show

Nakon ljetne pauze, Pedja Bajović, pionir hrvatske i regionalne stand-up komedije, vraća se na zagrebačke pozornice. Ovog puta to će napraviti sa svojim tematskim prvijencem - cjelovečernjom predstavom naziva S NOGU* (*sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) i prvi puta će ova večer smijeha naći svoje mjesto u Kazalištu Mala scena na Medveščaku, i to u nedjelju 30. rujna, s početkom u 20 sati.

• Imam osjećaj da bi upravo ovaj prostor svojom tradicijom i koncepcijom, mogao biti savršenim domaćinom formatu poput stand-up komedije!, tvrdi Bajović i nastavlja - Nije preveliki, pa ta blizina publike i intima prostorije komičaru pružaju mogućnost interakcije s publikom, što je jedan od važnih preduvjeta za dobar stand-up.
Predstava s kojom će izaći pred publiku, nastala je prije više od šest godina za potrebe tadašnje regionalne turneje i bila je prva solo predstava jednog našeg stand-up komičara. U međuvremenu su Pedja i njegova S NOGU* obišli više od 25 zemalja svijeta te par stotina gradova.

• Ovo će biti posljednja sezona izvođenja ove predstave u Zagrebu i Hrvatskoj te u ostatku regije. Mislim da je sedam godina sasvim dovoljan životni vijek za jednu ovakvu produkciju. Uskoro ću je pretočiti u video izdanje, pa neka ostane na raspolaganju za one koji bi ovu predstavu propustili uživo i one koji bi to pogledali opet.
Reputacija ove predstave te njezinog autora i izvođača je da je riječ o jednom vrlo provokativnom kazivanje o nasljeđu Jugoslavije te prikazu stanja stvari zemljama koje su iz nje proizašle. Činjenica je da Pedja Bajović u svom višegodišnjem radu po klubovima i kazalištima nikada nije štedio ni sebe, niti ljude oko sebe, a ponajmanje javne osobe - s naglaskom na one u politici. Međutim, ova predstava je donekle drugačija po tom pitanju.

• U tih sat i pol se imena političara pojavljuju svega nekoliko puta. Nisu mi pretjerano zanimljivi i puno su mi interesantniji oni koji im omogućavaju da ovi budu na vlasti, dakle - glasači! Pričam o našim ljudima, njihovim razmišljanjima i svemu onom što na kraju razultira glasovima za određene političke opcije!
Jedan takav pristup se kod dijela javnosti, koji sebe doživljava konzervativnim i nacionalno osviještenim, doživljava kao nešto poput jugonostalgije. Ovaj komičar je riješio konkretno se pozabaviti i tim dojmom.

• Ovo je priča o nama danas. Jugoslavije više nema, ali nas danas i tu itekako ima! Doduše - sve manje, jer ljudi sve više odlaze... Upravo zato, odlučio sam ovom konkretnom prigodom uputiti poziv članovima vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, da dođu pogledati ovu predstavu. Da dokažem koliko sam ozbiljan, svakoj osobi koja na blagajni pokaže svoju člansku iskaznicu stranke slijedi - besplatna ulaznica! Nadam se da će ih doći puno, pa čak ako i ispune cijeli prostor te mi ostanemo bez ikakvog prihoda od ulaznica - neće mi biti žao! Spreman sam dio besplatnih ulaznica ponuditi i članovima SDP-a, ali bi to prvenstveno bilo iz humanitarnih razloga!

Ulaznice, po cijeni od 60 kn, mogu se rezervirati i kupiti na web stranicama Male scene ili na blagajni kazališta na adresi Medveščak 2, gdje su već su u prodaji za građanstvo te u besplatnoj ponudi članovima HDZ-a. Ili SDP-a.

ONLINE KUPOVINA ULAZNICA  

koncerti i festivali

 
 

bubnjanje i ples

 
 

stand up komedija

ostalo