Proljetni CIRKUS u Pogonu

Od 15. do 30. svibnja 2016. donosimo cirkus na Trnjanski nasip. Uz predstave u sklopu dvotjednog Proljetnog cirkusa u Pogonu pripremamo puno zabave, stručne radionice i edukacije.

Od 16. do 20. svibnja u Pogonu Jedinstvo će se održavati radionice cirkuskih vještina i cirkuske pedagogije. Francuska cirkusantica Annabelle Lares će podučavati zračne vještine, odnosno tehnike rada s užetom i cloud swingom. Dok će osnivač i voditelj cirkuske škole Turbul u Nimesu Pierre Chartier voditi pedagošku edukaciju na temu primjene cirkusa u svakodnevnom životu, socijalizaciji i izgradnji samopouzdanja kod svih dobnih skupina.
Prijave za radionice se mogu slati do 10. svibnja na adresu cirkorama@gmail.com

Detalji o radionicama nalaze se na sljedećim linkovima:

Radionica zračnih vještina uže i cloud swing:
https://www.facebook.com/events/1705568846323740/

Radionica cirkuske pedagogije;
https://www.facebook.com/events/1181755488515689/

Cirkorama će u Pogonu 22. i 23. svibnja ( u 19. 30) izvoditi svoju već poznatu predstavu zračnih akrobacija i podnih improvizacija Danse Macabre - pokušaj vertikalnog povratka. Nakon odličnih reakcija publike kolektiv je odlučio objaviti i LP s glazbom iz predstave autora Brune Motika, koji će tom prilikom biti i promoviran. Predstava i glazba su inspirirani trenutkom smrti, a na albumu se uz autorska djela nalaze i adaptacije klasičnih skladbi za sprovode.

Dvotjedno cirkusko druženje u Pogonu Jedinstvo će završiti premijerom najnovije Cirkoramine predstave Torture. Troje umjetnika će dekonstruirati pojam tortura te njenu praktičnu primjenu kroz akrobatiku, manipulaciju objektima, VJ-ing i glazbu. Predstava je na rasporedu 28. i 29. svibnja. ( u 19. 30)

Projekt sufinancira Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture RH i Balkan Arts & Culture Fund, a realiziran je u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon, Udruženjem Cirkusfera, Francuskim institutom, AKC Medikom i Subscenom.