Kad se nosovi i ruke spoje

Poštovani, u suradnji Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir i CRVENIH NOSOVA  klaunovadoktora u okviru Inine kuće udruga „Spajalica“, u kojoj obje djeluju, po prvi put su udružili snage i osmislili interaktivnu predstavu namijenjenu djeci i mladima „Kad se nosovi i ruke spoje“.

Predstava ukazuje na važnost prihvaćanja različitosti i međusobnog uvažavanju, poticanja i stvaranja kulture uključivosti u društvo. Predstava je izvedena u Osnovnoj školi Ivan Merz u Zagrebu za 60 učenika trećeg razreda. „Kad se nosovi i ruke spoje“, unatoč komunikacijskoj barijeri, dokazuje da se dva svijeta različitosti mogu spojiti i usmjeriti na uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevnu društvenu stvarnost.

CRVENI  NOSOVI su sretni što i na ovaj način mogu donositi pozitivnu promjenu u društvo. U bolnicama mijenjamo tugu i strah u smijeh i nadu, a ovom predstavom klaunovidoktori ruše predrasude i ukazuju na važnost uključivanje gluhoslijepih osoba u društvenu svakodnevicu. Drago nam je što je klaun spona između gluhoslijepih osoba i društva te što ima priliku na humorističan način pokazati kako se ne trebamo bojati različitosti, već joj dopustiti da nas obogati. Zahvalni smo društveno odgovornoj inicijativi Ine koja nas je okupila u kući udruga Spajalica i omogućila nam da zajedno svijet činimo boljim mjestom.“ naglasila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

­­Sanja Tarczay predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir izjavila je: „...Neprocjenjivo iskustvo uvažavanja različitosti i inkluzivnog pristupanja kako  i gluhoslijepa osoba može postati zabavni klaun, ali i kako klaundoktor može naučiti znakovni jezik. Predstava u kojoj će jednako uživati i maleni i veliki!

Više informacija se nalazi u privitku, a sva dodatna pitanja sam Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav

Kristina Gotovac
Odnosi s javnošću

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

crveni-nosevi-logo