CRVENI NOSOVI klaunovidoktori s građanima proslavili Međunarodni dan smijeha

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori s Riječanima su proslavili Međunarodni dan smijeha i na sasvim klaunovski način predstavili svoj rad u bolnicama. Pjevalo se, plesalo, klauniralo, a čak se ni kiša nije mogla suprotstaviti velikom crvenom nosu koji je uljepšao Korzo. Građani su imali priliku poslušati mudre savjete iskusnih srećonoša - klaunova o sreći, životu i ljubavi, ali i postati Smjehonoše, trajni donatori CRVENIH NOSOVA te podržati rad udruge.

Klaunovidoktori ovaj su dan odlučili posvetiti upravo građanima, njihovim donatorima bez kojih misija donošenja radosti djeci u bolnice ne bi bila moguća.

Od jutra do kasnog popodneva Riječane su zabavljali doktorica Pistacija Točkić, Maestro Frak, doktorica Lila i doktorica Đumbus, riječki tim klaunovadoktora koji redovito posjećuju djecu u KBC Rijeka te starije i nemoćne u Domu na Kantridi.

Od 2013. godine, CRVENI NOSOVI posjećuju djecu u KBC Rijeka. Trenutno smo prisutni minimalno šest puta mjesečno na dječjim odjelima, a vjerujemo da ćemo uz podršku građana i u budućnosti povećavati posjete. Također, dva puta mjesečno klaunovidoktori posjećuju starije osobe na odjelima pojačane njege u Dom za starije osobe "Kantrida" Rijeka.

Donatorica Leopolda sretna je što može pomoći klaunovima:
„Od srca sam zahvalna na njihovim otvorenim srcima i širokom osmijehu. Divim se CRVENIM NOSOVIMA i nemam riječi kojima bih im zahvalila što su u teškim trenucima s malim bolesnicima, njihovim roditeljima i starijim i nemoćnim osobama. Nezamjenjivi su."

„Mama, u bolnici mi je baš bilo smiješno!"

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, posebno educirani umjetnici, redovito posjećuju djecu u 13 bolnica ( 7 bolnica u Zagrebu, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Vinkovci, Vukovar) te 4 doma za starije i nemoćne (Zagreb, Rijeka, Osijek, Split).

Mama četverogodišnjeg dječaka oduševila se posjetom klaunova u bolničkoj sobi:
„Jučer smo pola dana proveli u bolnici. U par navrata naišli su klaunovi koji su bili divni i razveselili su sve prisutne.
Od svega što je prošao u bolnici, na kraju dana, moj dječak je rekao samo: 'Mama, u onoj bolnici je baš bilo smiješno.' Hvala vam na tome."

U sedam godina djelovanja klaunovidoktori posjetili su više od 74.000 bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih te im vratili osmijeh na lice.

 http://www.crveninosovi.hr/ 

„Od klaunova možemo naučiti mnogo. Kako u lokvi blata prepoznati more. Kako od zraka izraditi prozirni kišobran ili kako od obuvanja cipela napraviti vic. Ali najvrjednije što od klaunova možemo naučiti je kako, unatoč boli, pronaći radost. Jer tko se zna smijati, taj zna i živjeti. Smijte se.“
Klaun Ludek

 

Podržite nas!
IBAN za uplate donacija građana:
HR2524840081500186379
HR2524840081500185312