Cirkuska srijeda #32: Zid smrti, i tako to... u Kinoteci Zlatna vrata!

S trideset i drugom projekcijom Cirkuska srijeda, ciklus filmova cirkuske tematike, seli u Kinoteku Zlatna vrata!

Cirkuska srijeda edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Projekt je ostvaren u suradnji ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata te uz podršku Festivala mediteranskog filma Split. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Dokumentarni film Mladena Kovačevića, u produkciji Restarta i Horoptera, donosi nam priču o "Princezi Zida".
Film je smješten u svijet neizdržive buke, nehigijenske hrane i alkohola koji teče u potocima. To je svijet u kojem se dječica igraju na vrtuljcima dok pored njih amaterske striptizete zabavljaju glasne muškarce uz zvuke treštave turbo-folk muzike. Naš glavni lik je Brankica – bivša zvijezda legendarne obitelji cirkusanata i akrobata. Zvali su je „Princeza Zida (smrti)“. Sad je Brankica baka šestoro unučadi, a tek su joj 42 godine. Zaglavljena je u tom perverznom svijetu balkanskih sajmišta, ponavaljajući iste, po život opasne, trikove na motociklu, vozeći po svodu ogromne bačve.

Film je osvojio nagradu za najbolji film i najbolju kameru na Beldocs 2016 festivalu, a prikazan je na festivalima Visions du Réel 2016, Sarajevo Film Festivalu 2016, Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DOKUDOC 2016, Međunarodnom festivalu kreativnog dokumentarnog filma MakeDox 2016, Cinema City 2016...

Trailer filma: https://vimeo.com/162252121 

Kao i svake Cirkuske srijede, ulaz je besplatan.

Vrijeme: 31. svibnja 2017. / 20:00

Mjesto: Kinoteka Zlatna vrata / Dioklecijanova 7, Split

Web: https://web.facebook.com/events/1438379242891192/?fref=ts 
https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/ 
https://web.facebook.com/centar.zlatna.vrata 

Kontakt: Antonia Kuzmanić
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
099 668 1189