Nova Cirkuska srijeda u Kinoteci Zlatna vrata!

Trideset i peta Cirkuska srijeda, ciklus filmova cirkuske tematike, donosi nam film "Tomorrow we disappear" 15.11.2017. u 20:00 u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu. Kao i svake Cirkuske srijede, ulaz je besplatan!

Nagrađivani dugometražni dokumentarni film o koloniji Kathputli u Indiji, posljednjem utočištu akrobata, žonglera, lutkara, pjesnika i "jadugardi", uličnih umjetnika koji čuvaju drevnu indijsku tradiciju magije. Više od pola stoljeća više od 2800 umjetnika živi u ovom indijskom slamu.

No 2010. godine korumpirana vlada New Delhija prodala je slam korporacijama koje žele njihov dom urbanizirati. Umjetnici odbijaju preseljenje štiteći tako posljednje ostatke kulture nastale iz narodne umjetnosti i oblikovane siromaštvom.

Film je svoju premijeru imao na Tribeca Film Festivalu 2014. godine.

Cirkuska srijeda edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Cirkuska srijeda #35: Tomorrow We Disappear
Vrijeme: 15. studenoga 2017. / 20:00
Mjesto: Kinoteka Zlatna vrata / Dioklecijanova 7, Split
Web: https://web.facebook.com/events/185523238670275/ 
https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/  
https://web.facebook.com/centar.zlatna.vrata 

Projekt je ostvaren u suradnji ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Trailer: