Kino Cirkus: Timoteo's Fabolous Ragged Circus

Kino Cirkus: Timoteo's Fabolous Ragged Circus
O životu cirkuskih homoseksualnih umjetnika u Čileu na travanjskom Kino Cirkusu
30. travnja u 20:15 u Kinoteci Zlatna vrata Kino Cirkus donosi južnoamerički dokumentarac "Timoteo's Fabolous Ragged Circus".

Rene, umjetničkog naziva Timoteo, osnivač je i voditelj "El Gran Circo Pobre" cirkusa koji već 40 godina putuje Čileom i zabavlja obitelji i radničku klasu subverzivnim točkama, cross dressing showovima i nastupima transvestita.
"El Gran Circo Pobre" je utočište - i utopija - za malu zajednicu homoseksualnih zabavljača koji s lakoćom propituju pitanje roda i prihvaćaju razlike među članovima s velikom dozom autoironije.
Danas, Timoteove poodmakle godine i urušeno zdravlje predstavljaju ozbiljnu prepreku za budućnost cirkusa i zajednice koju je stvorio za sebe i sve kojima je njegov cirkus dom.
Dokumentarni film Lorene Giachino prati svakodnevnicu Timoteovog života u cirkusu - dnevne rutine, sitne sukobe među umjetnicima, ali i njegovu unutrašnju borbu od negiranja mogućnosti da se cirkus ugasi do jake odlučnosti da cirkus nastavi s radom i nakon njegove smrti.
Trailer filma:

Kao i dosada, ulaz na Kino Cirkus je besplatan, a najsretnijeg gledatelja nagrađujemo knjigom po izboru!
Film se prikazuje na španjolskom jeziku, s engleskim podnaslovima.

Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekcija filma "Timoteo's Fabolous Ragged Circus" ostvaruje se u suradnji s kolektivom queerANarchive.
Kino Cirkus realizira se u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Vrijeme: 30. travnja 2018. / 20:15
Mjesto: Kinoteka Zlatna vrata / Dioklecijanova 7, Split
Web: https://www.facebook.com/events/183784798936330/
https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/
https://web.facebook.com/centar.zlatna.vrata