Gostovanje Cirkorame na festivalu Cirkul’art u Slovačkoj

24.5. - 26.5. 2019.
Stupava
Slovačka
http://cirkulart.sk/visegrad-workshop-zone/
http://cirkulart.sk/

Cirkul’art 2019 - festival suvremenog cirkusa, koji se održava od 24.5. do 26.5. u slovačkom gradu Stupava, ove godine će u sklopu svog programa “Visegrad Workshop Zone” ugostiti cirkuske pedagoge iz šest istočnoeuropskih zemalja.
Program je zamišljen kao svojevrsni laboratorij za djecu i mlade, koji će kroz radionice cirkuskih vještina u trajanju od tri dana, kroz neverbalni pristup predavača koji će ih učiti cirkuskim vještinama i teatarskim metodama, pokušati pokazati kako cirkus i suvremena izvedbena umjetnost općenito, ne poznaju granice i kako mogu biti dostupne za učenje svima, bez obzira na jezične barijere.

Na festivalu će biti prisutni pedagozi iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Srbije, a Hrvatsku će predstavljati Cirkoramini - Lea Ovčarić koja će voditi radionicu parter akrobacija i Nikola Mijatović koji će voditi radionicu žongliranja.

Cilj ovog projekta je predstaviti različite pristupe i metodologije rada u razvoju motorike kod djece i mladih, razvijanje interesa za suvremenu izvedbenu umjetnost, kao i povezivanje i razmjena iskustava i znanja među samim predavačima koji se do sada nisu imali prilike upoznati i raditi zajedno.