Kino Cirkus donosi film o trgovini ženama i cirkusu kao rehabilitacijskom alatu

30. listopada u 17:30 u sklopu programa Kino Cirkus u Kinoteci Zlatna vrata prikazat će se međunarodno nagrađivani dokumentarni film „Even When I Fall“ engleskih redateljica Sky Neal i Kate McLarnon.

Tinejdžerice Sheetal i Saraswoti upoznale su se u utočištu u Katmanduu, gdje su dovedene iz indijskog cirkusa kojem su bile prodane kao djeca.
Sheetal i Saraswoti preživjele su trgovinu djecom, ali kakva je budućnost ovih mladih žena koje se vraćaju kući u Nepal, u dom kojeg se jedva sjećaju?

"Even When I Fall" (https://evenwhenifall.com/) više od 6 godina prati život Sheetal i Saraswoti - od ponovnog prihvaćanja očaravajućih cirkuskih vještina kojima vladaju do pokretanja prvog i jedinog suvremenog nepalskog cirkusa. Zajedno s još 11 preživjelih mladih žena, osnivaju Circus Kathmandu (https://circuskathmandu.com/), osiguravajući sebi sredstva za život i istovremeno radeći na obrazovanju i pomicanju stigme sa žrtvama trgovanja ljudima.

Ovaj intimni, prelijepi film koristi vizualnu snagu cirkusa da pruži jedinstvenu perspektivu složenog svijeta trgovine ženama.Trailer filma:
★★★★ “Gripping, occasionally dreamlike and unexpectedly uplifting” – The Times

★★★★ “The most feel good film of the week” – Financial Times

★★★★ “Sensitive, intimate, graceful” – Total Film

★★★★ “Visually arresting” – Little White Lies

★★★★ “Beautifully shot” – The Irish Times

Ulaz je besplatan, a film se prikazuje s engleskim podnaslovima.

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.
Kino Cirkus realizira se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Vrijeme: 30. listopada 2019. u 17:30
Mjesto: Kinoteka Zlatna vrata (Dioklecijanova ulica 7, 21 000 Split)

Website: https://www.facebook.com/events/1515441828594338/ ; https://zlatnavrata.hr/dogadaj/kino-cirkus-even-when-i-fall/1335;https://evenwhenifall.com/;https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/