Kazališna cirkuska predstava „Dijete od pijeska“ u Cirkobalkaninom šatoru u dvorištu Pogona Jedinstvo

Kroz program "ST Cirkus" splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 i u suradnji sa Cirkoramom i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, u petak 26. lipnja u 20:00 Anja Ostojić izvest će kazališnu cirkusku predstave „Dijete od pijeska“.

Ova glumačko-fizička predstava autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić.

Teaser predstave:

Predstava je nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala. Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama – zračna tkanina (svila), kontorcionizam - Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

Predstava je premijerno izvedena 12. veljače 2019. u Amfiteatru Doma mladih u Splitu. Predstava je nagrađena kao najbolja predstava prema glasovima publike na 14. Festivalu internacionalnog studentskog teatra u Beogradu u svibnju 2019. godine.

Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu i izvedbenog kolektiva ROOM 100.
Izvedba predstave u šatoru odvija se u sklopu projekta „Cirkus u Pogonu“, koji je dio »Programa Cirkorame« zagrebačke udruge CIRKORAMA
Ulaz na predstavu je besplatan, ali je broj mjesta ograničen stoga su rezervacije obavezne na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Suradnička kulturno-umjetnička aktivnost "ST Cirkus" dio je projekta "DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara" kojeg provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom - Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.
Program Cirkorame sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

 Vrijeme: 26. lipnja 2020. / 20:00 (predstava)
Mjesto: šator Cirkobalkane u dvorištu Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb, Zagreb)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1175695406110654/

♦