''Me'med, crvena bandana i pahuljica'' - autorski projekt Bojana Bana, Filipa Severa i Lea Rafolta

Cirkus Kolektiv vas poziva na work in progress prezentaciju u sklopu "Cirkuske rezidencijalne mreže" - ''Me'med, crvena bandana i pahuljica'' - autorski projekt Bojana Bana, Filipa Severa i Lea Rafolta po motivima romana Semezdina Mehmedinovića. 

Predstava će se održati danas, 20.08.2020., u 21.00 u amfitetru Doma mladih u Splitu.

Ulaz na izvedbu je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja nove bolesti COVID-19. Broj mjesta je ograničen, a obavezno je rezervirati svoje mjesto putem obrasca: REZERVACIJA ULAZNICA ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..____

Više informacija o eventu na linku: FB EVENT_WiP: AUKOS ''Me'med, crvena bandana i pahuljica'' .

____

Projekt je nastao po motivima romana Semezdina Mehmedinovića, negdje na mekoputnoj granici fizičkog teatra i eksperimentalne postdramske forme. U središtu je dramatizacije napetost između vizualne i narativne koncepcije stvarnosti, što se podcrtava asocijativno-tjelesnim prolaženjem kroz tri priče i tri traumatska iskustva, kroz iskustvo srčanog udara u prvom dijelu, zajedničkog putovanja oca i sina kroz američku pustinju u drugom i moždanog udara u trećem dijelu. Spomenuta napetost u izvedbi se amplificira stalnim titranjem između različitih medija, ponajprije čiste somatike, scenskog pokreta, lirsko-monoloških dionica bez izravne komunikacijske funkcije i sveprisutnog medija fotografije. Dva glumca na sceni utjelovljuju različite uloge i različite koncepcije materijalne i nematerijalne stvarnosti koja ih okružuje, a njihov pokret najčešće sintetizira psihosomatsku traumu, kroz sjećanje, naraciju o prošlosti, različite prolepse, ili pak neki čisto neverbalni oblik (tjelesne) ekspresije, najčešće sveden na scenski minimalizam.

____

''Cirkuska rezidencijalna mreža'' je projekt umrežavanja cirkuskih organizacija na razini Hrvatske, u cilju pružanja potpore cirkuskoj produkciji koja nastaje u lokalnom kontekstu jugoistočne Europe, a udruge Cirkus Kolektiv , Cirkorama i ROOM 100 su otvorile svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika.

Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa. Artist in residence program udruge Cirkus Kolektiv pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju. Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita i Ministarstva kulture.
____

Pozivamo Vas da prisustvujete izvedbi i objavite događaj putem Vaših medija. 

Srdačan pozdrav,

--
Antonia Vuletić
program coordinator
+385 91 55 77 844

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse
Circus Collective - association for contemporary circus and related artistic practices

Ulica slobode 28 
21000 Split, Croatia

www.cirkus-kolektiv.org 
www.facebook.com/cirkuskolektiv
www.instagram.com/cirkus.kolektiv

https://www.youtube.com/channel/UCUAPqjjDKxQSaCdfui08nZg