POČINJE FESTIVAL SUVREMENOG CIRKUSA – CIRKOBAKANA

U svom 9 izdanju Cirkobalkana, zagrebačkoj publici prezentira cirkus u pravom smislu te riječi
POČINJE FESTIVAL SUVREMENOG CIRKUSA U CIRKUSKOM ŠATORU- CIRKOBALKANA
Od 28.svibnja do 6.lipnja publika ima priliku vidjeti neke od najzanimljivijih aktualnih ostvarenja na polju regionalne i europske scene suvremenog cirkusa, I to u dvije forme s ukupnih 7 izvedbi:
4 cjelovečernje predstave I 3 rada u nastajanju.

Izvedbeni program CirkoBalkane 9 odvija se u cirkuskom šatoru CirkoBalkane i u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, na istoj adresi: Trnjanski nasip bb, a  sadržaj je sljedeći:

28.5. 19:00 CirkoBalkana cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo
         CB2 (HR/RS ): "Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati"
prezentacija rada u nastajanju u okviru SubScene

29.5. 19:30 CirkoBalkana cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo
       Marina Cherry (SE/SAD): »Only Bones v1.6.«, predstava

30.5. 20:00 CirkoBalkana cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo
Los Putas Makinas Company (FR): »Tutti Frutti«, predstava

2.6.  20:00 CirkoBalkana šator u dvorištu Pogona Jedinstvo
       Chiara Marchese (FR): »Le poids de l'âme - tout est provisoire« prezentacija rada u nastajanju u okviru circusnext platforme

3.6.  19:00 Velika dvorana Pogona Jedinstvo
    OLGA_ CirqAnalogique (ES): »LP (Long Play)«, prezentacija rada u nastajanju u okviru
circusnext platforme

4.6.  19:00 CirkoBalkana šator u dvorištu Pogona Jedinstvo
Dora i Mišo Komenda (HR): »Zvuk i Tijelo«, premijera predstave

5.6.  19:00 Velika dvorana Pogona Jedinstvo
       Les Hommes penches (FR): "Instable", predstava

Osim izvedbenog dijela, program čini i Laboratorij cirkuske umjetnosti, nezaobilazna edukacija namijenjena lokalnim cirkuskim umjetnicima_ama. »Istraživački laboratorij za cirkuske umjetnike« vode umjetnici kompanije OLGA_CirqAnalogique (ES), dok  Los Putas Makinas (FR) vode Radionicu cirkuske umjetničke prakse. Radionice pokrivaju širok spektar cirkuskih i srodnih izvedbenih tehnika i namijenjene su umjetnicima_ama koje žele otići korak dalje od same tehnike i obogatiti svoj izvedbeni vokabular.

Kao i svake godine, program uključuje i popratni dio, pa će tako publika moći pogledati izložbu fotografija Marije Stojković »Sva djeca CirkoBalkane«, koja se otvara 26. 5. u 20:00. u Knjižnici Marije Jurić Zagorke I traje kroz cijeli festival.
31.5. U 19:00 u cirkuskom šatoru projicirati će se film »Sustav K« u sklopu programa Kino Cirkus koji se odvija u partnerstvu s ROOM 100 iz Splita,
1.6. u 18:00 slijedi promocija novog broja časopisa Kazalište, također u cirkuskom šatoru, čiji temat obuhvaća suvremeni cirkus u Hrvatskoj.

Pratite nas na www.cirkobalkana.org
I Facebook stranici- Cirkobalkana

 

CirkoBalkana 9 festival je financijski je podržan od strane Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa - regionalnog programa za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije- kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz Program Cirkorame i program SubScena, a odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, Automnim kulturnim centrom - ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba.
Prehranu izvođača sponzoriraju: Annapurna, Vesela Motika, OPG Biomara/Hrana za dobro

Ulaznice su dostupne na: www.entrio.hr

ORGANIZACIJA

Festival CIRKOBALKANA u partnerstvu organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda od 2013. godine. Festival u svojim početcima gostuje u cirkuskim šatorima partnerskih cirkuskih trupa iz Francuske i Italije do 2017., kada Cirkorama i Cirkusfera, zajedničkim snagama i uz pomoć donacija prijatelja, kolega i ljubitelja cirkuske umjetnosti iz cijele regije i Europe, kupuju cirkuski šator za regiju kao nezavisan cirkuski prostor za trening, kreaciju i izvedbu.
Obje organizacije djeluju od 2008. godine i od samih početaka razvijaju i promoviraju cirkusku umjetnost u svojim zemljama i regiji kroz niz dugogodišnjih programa. a jedan od njih je i Cirkobalkana -  festival koji predstavlja platformu za razmjenu znanja i profesionalizaciju suvremene cirkuske umjetnosti u regiji.

 

 



alternativni-oglasni-centar-2


Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 ili ispunite donji obrazac:
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.