DESIGN DISTRICT ZAGREB Vas poziva u kvart!

Festival Design District Zagreb i širi istoimeni projekt nastali su s idejom da se komunikacijski ujedine sve postojeće kreativne inicijative koncentrirane u gradskoj zoni čija je arterija Martićeva ulica. Projekt ima namjeru stimulirati izgradnju ‘kreativne zone Martićeva’ prvenstveno kroz umrežavanje i suradnju dionika postojeće lokalne kreativne scene i osnaživanje njihovih kapaciteta, kao i kroz oživljavanje brojnih neiskorištenih prostora, te poticanje stvaranja novih stalnih i povremenih sadržaja.

Iako donedavno poznata po brojnim trgovinama povezanima s autoindustrijom, četvrt koju omeđuju Šubićeva, Zvonimirova, Račkoga, Draškovićeva i Vlaška, svoj je urbani identitet posljednjih godina spontano transformirala, pa danas doživljava procvat koji zahvaljuje u tom dijelu grada sve prisutnijoj i sve propulzivnijoj kreativnoj zajednici.

Ovaj višeslojan multidisciplinarni projekt ukazuje na potencijal četvrti da u savezu s kreativnim i odgovornim poduzetničkim pothvatima afirmira proizvodnju kulture i turizma kao pogonskog goriva razvoja grada te zagovara dizajn i sve ostale stvaralačke djelatnosti kao one koje potiču strukturalne promjene korisne za razvoj kulturne, obrtničke i manufakturne proizvodnje te pomažu tranziciji iz tradicionalne ekonomije prema kreativnoj, održivoj i inovativnoj ekonomiji.

Prvo festivalsko događanje održalo se od 16. do 19. lipnja 2016., dok se brojne druge aktivnosti odvijaju kontinuirano tijekom cijele godine. 2017. godine event će se održati od 13. do 18.lipnja. Svratite u naš kvart!

Saznajte više:http://designdistrict.hr/hr/

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju na linku http://designdistrict.hr/hr/prijave-za-radionice-ddz2017/do 12. lipnja 2017.