Kompletan prateći program 9th Croatian Blues Challengea (Zagreb, 27. - 29.10.)

Ostalo je još samo tjedan dana do nacionalnog natjecanja hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challengea!

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 34th International Blues Challengeu, koji će se od 16. do 20. siječnja 2018. održati u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 9th European Blues Challengeu, koji će se održati 2019. godine.

Za pobjednike, odnosno za njihov put u Memphis, postoji i novčana nagrada. Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 kuna, koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti 2.000,00 kuna, koje osigurava Filab iz Samobora.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su četiri naša predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga "Hrvatske blues snage" promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 8 Zagreb International Blues Festivala, 8 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 9 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici www.hrvatskebluessnage.hr.

Ovogodišnji Challenge će se održati u zagrebačkom klubu Jiggy Bar od petka, 27., do nedjelje, 29. listopada 2017., a već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:
• Petak, 27.10.2017. Solo/duo kategorija + Tribute to Skela + Sunnysiders
• Subota, 28.10.2017. Band kategorija + Mićo i Mačke acoustic
• Nedjelja, 29.10.2017. Winners & Guests + Luboš Bena & Bonzo Radvanyi

Prvi dan Croatian Blues Challengea pripada solo-duo kategoriji, stoga ne čudi što su u koncertnom dijelu večeri gosti upravo Sunnysidersi, koji su bili kao solo-duo pobjednici 2nd Croatian Blues Challengea i prvi predstavnici HBS-a koji su prošli u polufinale International Blues Challengea u Memphisu. Oni promoviraju svoj treći studijski album Click Play (Spona, 2017.) te premijerno prikazuju i videospot naslovne pjesme.

Iste večeri prisjetit ćemo se i nedavno preminulog člana HBS-a Dalibora Skeledžije - Skele, u čiju čast će njegovi prijatelji izvesti nekoliko Skelinih pjesama. Njegov Two For Blues je bio pobjednik solo-duo kategorije na 3rd Croatian Blues Challengeu te su predstavljali Hrvatsku i HBS u Memphisu i Rigi na europskom blues natjecanju. Premijerno će se prikazati kratki video uradak s njegovog puta u Memphis.

Drugi dan CBC-a rezerviran za natjecanje bendova na kraju će akustičnom svirkom uveličati Mićo i Mačke, sastav iz Zapruđa koji ima jednu od najboljih pjesmarica autorskog hrvatskog rock-bluesa.
Prijave za 9th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 22.10.2017. u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka:
http://hrvatskebluessnage.hr/croatian-blues-challenge-prijavnica 

Završni dan, nedjelja, 29.10.2017. rezervirana je za pobjednike u obje kategorije te posebne strane goste - slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi. Urnebesni Slovaci su uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, nastupili su u Zagrebu, Sisku, Rijeci, Puli... Svi koji su vidjeli ovaj iznimno kvalitetan duet, žele ga vidjeti i čuti opet, a oni koji nisu imali tu čast, imaju za to prilku već 29.10. u Jiggy Baru.

 

 

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu:
Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
Autorica: Nadja Skazlić

Knjiga će vam stići na mail...