Yoga is music u DO YOGA studiju

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Chant & Blossom Kirtan večer u novom prostoru u Zagrebu (DO YOGA studio), u subotu 28.4.2018. u 20 sati! 

Dođite i zaplovite u mirne i zanosne vode transcendentalnih vibracija, opustite se uz duhovne pjesme i melodiozne zvukove nesvakidašnjih instrumenata, te uz osvježavajuće okuse i mirise. Pjevanje će biti praćeno tradicionalnim indijskim instrumentima poput harmonija, karatala, mridange... čijim aranžmanima ćemo se prepustiti u potrazi za dubokim i intimnim iskustvima.

Yoga Is Music je nezavisan i neprofitan projekt u kojem sudjeluju udruge i yoga-centri diljem Europe. Povezuje ih zajednička inicijativa primjene glazbe kao medija za duhovni napredak i samospoznaju, u formi indijskog kirtana. Namjera ovog projekta je omogućiti duhovno druženje stremiteljima iz različitih tradicija organiziranjem redovitih okupljanja, radionica i koncerata, te ostalih duhovno-glazbenih zbivanja.

Kirtan je jedan od najstarijih procesa uzdizanja svijesti melodičnim ponavljanjem transcendentalnih zvučnih vibracija, prisutan u svim duhovnim tradicijama. To je glazbeno-meditativna forma u kojoj sudionici grupnim slušanjem, pjevanjem i ponavljanjem vedskih mantri (manas = um, trayate = osloboditi) uz pratnju instrumenata stvaraju opuštenu i meditativnu atmosferu, dajući prostor svakom pojedincu za vrlo intimno i individualno iskustvo druženja s Duhovnom energijom. Ove aktivnosti potiču sklad i harmoniju uma i tijela, te nas dovode u stanje mira i blaženstva.

Kao i uvijek, očekuje Vas ukusna vegetarijanska zakuska poslije koncerta.
Veselimo se Vašem dolasku!

Također, pozivamo sve zainteresirane glazbenike i izvođače kirtana/bajana koji žele podjeliti svoja glazbeno-meditativna iskustva da se jave za eventualnu izvedbu u narednim programima projekta.

Mjesto: DO YOGA studio, Strojarska 22, Zagreb
Vrijeme: 28.4.2018. u 20 sati
Organizator: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 091 / 254 33 64
Ulaz: besplatan, a donacije za pokrivanje troškova organizacije su vrlo dobrodošle.