Produžen rok za prijavu filmova na STIFF!

U konkurenciju za peti Međunarodni studentski filmski festival i STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2016. godine. Produženi rok za prijave je 15. svibnja 2018., a filmovi se primaju isključivo preko Film Freeway platforme. Prijave su otvorene i za radove mladih autora tj, filmove koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole. 

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

Ovogodišnje izdanje festivala posebnu pažnju pridat će filmovima s tematikom “snovi“, a u pripremi je i poseban program kratkog eksperimentalnog filma.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. U 2018. godini održat će se njegovo 5. izdanje, u riječkom Art-kinu, od 18. do 21. listopada.

Festival je pokrenut u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC), a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:
www.stiff.uniri.hr
FilmFreeway
Twitter @stiff_uniri
www.facebook.com/stiff.rijeka
www.filmaktiv.org