Zagrebački instrumentalni prog rock sastav Doringo dolazi u KSET

Zagrebački instrumentalni prog rock sastav Doringo dolazi u KSET u srijedu, 25.03., promovirati svoj novi album pod imenom "Gužva u Svemiru".

Album je izašao u siječnju ove godine i donosi nam osam instrumentalnih brojeva koji predstavljaju kombinaciju raznih žanrovskih izričaja.

Sastav koji će nastupiti u KSET-u čine Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj), Doringo (gitara), Mak Murtić (sax) i Lucija Stanojević (violina) dok su kao gosti na albumu sudjelovali i Orjen Riđanović (akustična gitara) te Aldo Foško (bas klarinet).

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kn moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu dok će na dan koncerta cijena iznositi 40 kn.

https://www.facebook.com/events/3656085351098310/

DORINGO
GUŽVA U SVEMIRU (2020)

Poštovani, predstavljamo Vam novi album "Gužva u Svemiru" glazbenog sastava "Doringo".Ovo je njihovo drugo studijsko izdanje dugog formata (nakon "Infography" iz 2017.).
Sastav čine Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj) i Doringo (gitara, produkcija).
Osam instrumentalnih pjesama u surf/world/prog/rock maniri su snimljene u Slamasonik studiju te studiju SveMir u Zagrebu.
Izdavač je Hitchtone Music & Promotion. CD će se moći naći na policama glazbenih dućana, a digitalno izdanje na svim relevantnim on-line servisima.

Album otvara surf rock broj "Mrežničko Kolo" kojim Doringo daje novi termin u žanru: zemljopisni rock (geographical rock). Na saksofonu gostuje Mak Murtić.
Slijedi "Privid Zajedništva" na kojoj gostuje Aldo Foško na bas klarinetu.
"Kineska Močvara" nas vodi na daleki istok. Za ovu stvar napravljen je i spot koji je objavljen zajedno s albumom:


Rasplesani "Drabo Nuevo" zatvara prvu polovinu albuma.
"Rimska Salata" kao jedan od singlova kojim je album i najavljen nastavlja avanturistički ton albuma. Inspirirana je starim rimskim putevima po Velebitu. Gost na bas klarinetu je Aldo Foško.
Šesta skladba po redu nosi naziv "Vrlika", a nazvana je po kultnom mjestu u Dalmatinskoj zagori. Kao gosti na violini i akustičnoj gitari pojavljuju se Lucija Stanojević i Orjen Riđanović.
Predzadnja stvar slovenskog naslova "Enofazni Števec" je u zanimljivoj 9/8 mjeri sa prog rock energijom.
Album zatvara "Blue House", korčulanske inspiracije koja se očituje u mediteranskoj atmosferi.

S ovim albumom Doringo nas je prošetao svojim zemljopisnim rockom.

Biografija:

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Mak Murtić (saksofon), Aldo Foško (bas klarinet), Lucija Stanojević (violina), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Diskografija:

Live at Medika (2010) EP
Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE
Infography (2017) ALBUM
Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE
Enofazni Števec (2018) SINGLE
Vrlika (2018) SINGLE
Rimska Salata (2019) SINGLE + SPOT
Kineska Močvara (2019) SINGLE + SPOT
Gužva u Svemiru (2020) ALBUM 

Linkovi:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCbHIR8gqZ29SXEcE4mfExUg
Facebook: https://www.facebook.com/music.doringo/
Instagram: https://www.instagram.com/doringo.music/
Bandcamp: https://doringo.bandcamp.com/
iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/doringo/287227166
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/7807818