Možda ste i vi #LudiZaMakedonijom...

Mi smo Ezerki i Sedum osmini, vokalno-instrumentalni sastav koji djeluje već 22 godine u Zagrebu pod okriljem Hrvatsko-makedonskog društva prijateljstva. Mi smo čuvari makedonske glazbe. Za turneju po Makedoniji trebamo vašu pomoć. A možete i s nama na put. Zašto? Jer svi smo mi ludi za Makedonijom!!!

O nama

Osnovala nas je Lena Djapić, rođena u Gevgeliji, na samom jugu Makedonije. Tamo gdje vječno sunce sja. Lena je u Zagrebu posljednjih 30 godina, kao i još neke zagrebačke Makedonke u sastavu Ezerki. Ima nas petnaestak, nekada i više, neke su polumakedonke, neke Zagrepčanke, ima nas odasvud. Sve mi volimo makedonsku glazbu.

Orkestar Sedum osmini vodi Bruno Urlić. Bruno piše aranžmane za naše pjesme i ora, svira violinu i dirigira. U orkestru su i kaval, tapan, gitara, bas, tambure i harmonika. Ima nas svih dobi i profila, od 25 do 75 godina, svima nam je zajedničko da volimo makedonsku glazbu, ritam, veselje, toplinu. Mi smo čuvari makedonske glazbe od zaborava. I obožavamo to.

Do sada smo snimili 4 studijska albuma i jedan koncertni. Na albumima smo ugostili i mnoge poznate pjevače i glazbenike. Snimili smo i dokumentarni film kojeg ćemo premijerno prikazati ove jeseni upravo u Makedoniji.

Jako volimo nastupe uživo, zajedno s vama, našom publikom. Imali smo nekoliko velikih koncerata u dvorani Lisinski u Zagrebu, zatim u manjim kazališnim dvoranama ili festivalima diljem Hrvatske, gostovali smo u Sarajevu, Bihaću, na Bledu, da spomenemo samo neke. Najdraže nam je kad nas pozovu da nastupamo u Makedoniji. Veselje i trema istovremeno je tada na vrhuncu – izvoditi makedonsku glazbu pred Makedoncima, a dolazimo iz Zagreba!?!

Zašto radimo kampanju? 

Imamo poziv za nastupe u Skopju, Ohridu, Tetovu i Resenu ove jeseni, u rujnu u doba berbe. Divno doba godine... No, postoji problem. Nas je na pozornici oko 25. To je velika mašinerija koju treba pokrenuti. Da bismo mogli otići u Makedoniju ove jeseni, potrebna nam je vaša pomoć! Nedostaju nam sredstva za pokrivanje troškova autobusa do Makedonije i nazad kao i za troškove smještaja i boravka za sve nas u tih 6 dana. Ukupno to je iznos od 5.000 USD koji želimo sakupiti putem ove kampanje!

Kako nam vi možete pomoći? Podržite nas, omogućite održavanje naših koncerata u Makedoniji. Podržati nas možete financijski, svojim uplatama, a zauzvrat vam nudimo različite darove – naše CD-ove, knjige, ulaznice u prvom redu za naše koncerte i druženje s nama iza pozornice. A možete i s nama na put u Makedoniju kao posebni gosti!

Našu priču širite dalje, dijelite je sa svojim krugovima prijatelja, putem društvenih mreža, pričom ili pjesmom! Ovdje možete naći više informacija i direktan pristup doniranju:

Indiegogo kampanja

Facebook

Hvala vam...

JenDvaTri JenDva JenDva, JenDvaTri JenDva JenDva, odime!