Ljeto u Općini Ivankovo, Kazališna večer

Pridružite nam se u petak, 18. kolovoza 2017. u 20.00 sati u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima na KAZALIŠNOJ VEČERI koja se održava u okviru programa LJETO U OPĆINI IVANKOVO, kojemu je organizator Općina Ivankovo.

Gostuju nagrađivani glumci GRADSKOG KAZALIŠTA MLADIH IZ VITEZA (BiH) s dvije predstave-komedije:
PRVO, PA ŽENSKO i
ĐE TI JE PITA?
Ulaz je slobodan.

Retkovačkoj publici kazalištarci iz Viteza dobro su poznati, a upravo u Retkovcima osvajali su ovi mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost pregršt nagrada Prosudbenih povjerenstava, ali i publike na Smotri kazališnog stvaralaštva. Ove godine na 29. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima vitešku predstavu Svastike publika je proglasila najuspješnijom.

PRVO PA ŽENSKO

Radi se o dramskom predlošku u kome prevladavaju ženski likovi, a samim tim i njihovi stavovi. Sve svoje strahove, predrasude pa čak i hirove uveliko ispoljavaju na jednom i jedinom muškarcu koji živi s njima. Zbog čega je to tako i da li se taj muškarac uspio izboriti za vlastite stavove čija je postojanost također upitna saznat ćemo u predstavi.

U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Berna Mišković, Marija Gudelj, Milena Bertović i Filip Križanac. Režiju potpisuje Mirna Mišković, asistent režije je Bruno Grebenar, a izvršni producent Ivan Sajević.

ĐE TI JE PITA?

Riječ je o predstavi Đe ti je pita? u kojoj glumi osamnaestogodišnji Marin Bikić, a u režiji Marka Mirkovića. Predstava rađena po tekstu Antona Drahta ispunjena je bosanskim humorom, odiše bosanskohercegovačkim duhom i temperamentom sažetim u pedesetak minuta. 
Lik – provodnik je Bosanac Ćamil koji daje sliku jednog Bosanca koji je pokušao sanjati „Američki san”, ali to mu nije uspjelo. Nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i, naravno, pita.

Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

 

Vidimo se u Retkovcima!