Obilježimo zajedno CMS-ovih #20GodinaNeMIRa !

Pozivamo Vas da s nama obilježite prvih 20 godina postojanja Centra za mirovne studije, skorašnju 20. generaciju Mirovnih studija, te Međunarodni dan mira! Tribina „Prijetnje miru pred nama“ će se održati 22. rujna 2017. od 18 sati u Močvari (Trnjanski nasip bb).

Centar za mirovne studije, premda stasao u radu na direktnim posljedicama rata i pokidanih društvenih veza, od svog osnutka njeguje širi pristup mirovnim temama.

Vrijeme pred nama koje se ubrzano mijenja traži sveobuhvatno promišljanje, sustavna rješenja, ali često i specifično, usmjereno znanje i djelovanje. Prijetnje miru dolaze iz različitih sfera: globalne nesigurnosti i započetih ratova, nejednakog pristupa temeljnim ljudskim pravima, rastuće ksenofobije i rasizma, ekonomske nejednakosti, prepreka u obrazovanju, nedostataka u obrazovnom sustavu.

Osim prijetnji, i odgovori i alternativa kriju se u različitim pogledima na upravo te sfere. Pitanja koja ih adresiraju, produbljuju i traže rješenja otvoriti ćemo Na tribini Prijetnje miru pred nama koja će se održati 22. rujna od 18 sati u klubu Močvara, Trnjanski nasip bb. 

Izgradnju pozitivnog mira, koji je puno više od pukog odsustva rata, vezuje se uz rad na društvenoj promjeni i postizanju društvene pravde, jednakosti i solidarnosti, nerijetko odozdo, iz uloge građana. O tome će na tribini govoriti:

- Marina Škrabalo, članica Europskog gospodarskog socijalnog odbora

- Goran Jeras, član stručne skupine Europske Komisije za društvenu ekonomiju, GMF Fellow

- Jerko Bakotin, novinar i putopisac

- Karin Doolan, izvanredna profesorica na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, polaznica Mirovnih studija 2001/02

Moderira: Iva Zenzerović, Mirovni studiji

Nakon tribine pridružite nam se na domjenku koji će pripremiti Okus doma, pjesmama koje će izvesti zbor DomaćiGosti te tulumu uz glazbu koju će puštati DJ Mario Kovač.

Obilježimo zajedno CMS-ovih #20GodinaNeMIRa 

Dobrodošli!
Vaš Centar za mirovne studije