Paleta emocija: potraga za skrivenim blagom u komunikaciji

Kako se smijemo? Kako suosjećamo? Kako pokazujemo ljubav? Što naše tijelo signalizira kad smo u strahu? Kako kodiramo osjećaje iz dana u dan? ....Dobrodošli na izložbu fotografija koja propituje signale emocija kodirane u našim tijelima!

Kako ti signali izgledaju iz perspektive fotografa - pokazat će nam autorica izložbe Helena Cuculić. Projekt fotografskog dokumentiranja i istraživanje izraza emotivnih stanja inspirirani su teorijom o estetskom cilju (rasi) iz indijskih izvedbenih umjetnosti.

Mjesto: Indijski kulturni centar Zagreb, Ilica 43
Otvorenje: 8. studeni 2017. u 20 h
Radno vrijeme: srijedom od 17 do 20 h, četvrtkom i petkom od 11 do 13 h
(Grupe mogu posjetiti izložbu i u drugome vremenu, uz prethodnu najavu. Potrebno je najaviti dolazak 2 do 3 dana ranije e-mailom na: ikcprogrami.croatia@gmail.com.)
Trajanje izložbe: od 8. do 30. 11. 2017.
Više: www.indija.hr, facebook event

Spoj različitih tradicija i različitih pristupa emociji otkriva zanimljiv presjek bogate palete izraza emocija koje ljudi nose kroz svijet. Autorski pristup kreće od pitanja kako smo naučili signale emocija, te možemo li uvijek prepoznati emociju koju drugi kodiraju svojim licem i tijelom da bi nam prenijeli poruku. Je li nam svakodnevno iskustvo dovoljno da se pouzdamo u njega u svakome trenutku? Što ako je riječ o kodovima iz druge kulture? Kako emociju kodiraju profesionalci?

Projekt nadalje proučava raznolike krajolike emocija kao puteve do individualnog i društvenog zdravlja. Propituje ideju prepoznavanja, prihvaćanja i izražavanja emocije kao dobitne kombinacije za kvalitetnu komunikaciju na osobnoj i društvenoj razini. Što bi se desilo kad bismo svi svijetom hodali i otvoreno pokazivali sve svoje emocije? Je li to društveno poželjno stanje ili ne? Zašto i kada?

 

O autorici:
Helena Cuculić (1983.) aktivno izlaže od 2004. na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Na natječajnim izložbama primila je nekoliko nagrada te International Photography Awards honorable mentions. Članica je Fotokluba Zagreb. Prvu samostalnu izložbu "Sanjarenja" održala je 2011. godine u galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu. Fotografije su joj objavljivane u časopisima i publikacijama. Osim fotografija, u svom izlagačkom radu koristi i druge vrste medija i izraza - interaktivne instalacije, performans te pokret i ples. Drugo važno polje interesa joj je i razvoj holističke prakse na principima joge, pokreta, terapeutskih i kreativnih metoda.

Organizatori i pokrovitelji:
Indijski kulturni centar Zagreb
Udruga Lotos
Ministarstvo kulture Republike Indije
Veleposlanstvo Republike Indije

Za organizatora:
Marijana Janjić

Program je ostvaren uz podršku:
Ministarstva kulture Republike Indije, Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i u suradnji s Indijskim kulturnim centrom Zagreb.

 

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu:
Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
Autorica: Nadja Skazlić

Knjiga će vam stići na mail...