“Mi ostajemo u Hrvatskoj”

“Mi ostajemo u Hrvatskoj” naslov je petog po redu Tjedna Svjetskog saveza mladih Hrvatska, koji se 2017. godine održava od 20. do 24. studenog, u Zagrebu. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska je konferencija zamišljena kao niz događaja poput okruglih stolova, debata i panel-rasprava u trajanju od četiri dana na kojima se raspravlja o aktualnim društvenim temama.

Tjedan organizira udruga Svjetski savez mladih Hrvatska, koja već tradicionalno jednom godišnje okuplja mlade ljude iz Hrvatske, ali i drugih europskih zemalja, kako bi razmijenili iskustva te kroz edukativne i kulturne događaje stekli znanja i dobili poticaj za vlastiti angažman u svojoj lokalnoj zajednici, kao i na nacionalnoj razini.

Cilj ovogodišnje konferencije Svjetskog saveza mladih Hrvatska je povezati mlade ljude u Hrvatskoj s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva u dijalogu. Dijalog će obuhvaćati pozitivne primjere mladih i uspješnih ljudi koji su unatoč nepovoljnoj situaciji odlučili ostati u Hrvatskoj, temu o mladima i njihovoj budućnosti u Hrvatskoj, ulozi kulture i umjetnosti u društvu u RH, te odnosu mladih i poduzetništva u RH.

Smatramo kako će susret s donositeljima odluka i relevantnim stručnjacima potaknuti mlade na pronalaženje načina kako postati aktivni građanin/nka i odgovornije doprinijeti političkom djelovanju u društvu. Cilj je stvoriti okružje koje će poticati razvoj kvalitetnog dijaloga i međusobnog uvažavanja mišljenja kako bismo zajedno mogli doći do najboljih rješenja.

Ova je konferencija ujedno i nastavak zagovaračke djelatnosti udruge Svjetski savez mladih Hrvatska čiji je cilj potaknuti donošenje i provođenje kvalitetne i cjelovite obiteljske politike koja će poticati mlade da ostanu u Hrvatskoj i olakšati im privređivanje i zasnivanje obitelji. Više o aktivnostima koje je Udruga već provela u području ove teme možete saznati ovdje.

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska podružnica je globalne organizacije World Youth Alliance koja se bavi promicanjem i zaštitom ljudskog dostojanstva kroz edukaciju, javno zagovaranje i kulturu. U Hrvatskoj udruga djeluje od 2012. godine i broji sedamdesetak aktivnih članova između 18 i 30 godina. Više o udruzi možete pronaći na našoj web stranici: World Youth Alliance | WYA Croatia.