NOĆ KAZALIŠTA u Retkovcima, subota, 25.11.2017.

Draga publiko, pozivamo vas na 9. Noć kazališta u subotu, 25. studenoga 2017. godine! Od 19.30 sati u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima čeka vas program "Pljesak i smijeh". Ulaz je slobodan uz mogućnost rezervacije sjedećih mjesta.

Kazalište „Mika Živković“ organizira program Noći kazališta pod nazivom Pljesak i smijeh – neiscrpni izvori motivacije u znak sjećanja na iznenada preminule članove kazališta – Marka Pranjića i Marina Lovrića. Marko i Marin bili su iskreni promicatelji i zagovaratelji društvenog i kulturnog života zajednice u kojoj su živjeli i radili, a njihov entuzijazam i predan rad ostaju upamćeni kao neizbrisiv trag u povijesti retkovačke kazališne tradicije.

Radujemo se vašem dolasku!

 

PROGRAM 9. NOĆI KAZALIŠTA u Retkovcima, subota, 25. 11. 2017.

RETKOVAČKA KAZALIŠNA NOĆ
„Sjećanje na Marka Pranjića i Marina Lovrića“
Pljesak i smijeh – neiscrpni izvori motivacije

od 19.30 - izložba fotografija Mirjane Pešec i Lee Stojanović - "Više od klika"

U maloj dvorani Doma kulture bit će postavljena izložba fotografija MIRJANE PEŠEC i LEE STOJANOVIĆ pod nazivom VIŠE OD KLIKA, koju će posjetitelji moći pogledati tijekom trajanja programa. Fotografski susret portreta fotografkinje Lee Stojanović iz kamere Mirjane Pešec i fotografije mlade autorice iz ciklusa Arhitektura, Ljudi i Priroda čine na ovoj izložbi cjelinu rođendanske podrške punoljetnosti. Portreti Mirjane Pešec odnose se isključivo na jednu osobu, unuku Leu, i to tijekom osamnaest godina. I dok Mirjana portretno u 18 godina opisuje stasanje jedne osobe u buduću fotografkinju, ta nam mlada fotografkinja danas samostalno svojim uradcima otkriva uzbudljive motive, svježe poglede, koloristički mir i sklad…

20.00 - hit komedija: OCAT I SIN
igraju: Zlatan Zuhrić – Zuhra i Tin Sedlar

Ovogodišnja Noć kazališta u Retkovcima publici nudi hit komediju Ocat i sin u izvedbi glumaca Zlatana Zuhrića-Zuhre i Tina Sedlara. Generacijski jaz oca i sina odlična je i nikad dovoljno puta prožvakana tema, a koja nas uvijek iznova može iznenaditi, ali i dobro nasmijati. Dok otac, shodno iskustvu, teži sigurnijim metodama dok je sin tipičan primjer brzopletog modernog dečka koji, naravno, ne voli da mu „stari” stalno soli pamet, već voli „sve što vole mladi”. Otac je tako isplanirao cijeli dan, no sin ima druge planove jer se sprema na spoj. Ponosni otac koristi sve svoje moći kako bi sina pripremio na najbolji mogući način za novo iskustvo, jer ipak je on stari žigolo.

21.20 – razgovor s glumcima predstave

Publika će imati priliku upoznati se s ovogodišnjim sudionicima programa kroz zanimljive razgovore koje će voditi glumci Kazališta „Mika Živković“ – Retkovci. Osim toga, publika će slušajući razgovore sa sudionicima saznati sve o procesu nastajanja kazališne predstave, koliko glumci posvećuju radu na sebi tijekom priprema za određenu ulogu, što za njih znači kazališna umjetnost i dr. Cilj je publici jasnije dočarati ulogu glumca u privatnom životu s onim što igra na sceni te ih na taj način animirati i potaknuti da i sami osjete čaroliju intrigantnih, nepredvidivih kazališnih dasaka.

Kazalište "Mika Živković" - Retkovci
Matije Gupca 7, 322 82 Retkovci
Kontakt broj: 099 801 63 15,
Marko Sabljaković, mag. educ. croat., predsjednik Kazališta

Više o retkovačkom kazalištu možete saznati na našim službenim internet stranicama:
www.kazaliste-retkovci.com