događanja - ples

vertical horizontal
 • Orijentalna plesna poslastica: Niz vodu, uz goru

  Apsaradhe i gošće nastupaju u Centru za kulturu i informacije Maksimir6. svibnja Centar za kulturu i informacije Maksimir preobrazit će se u orijentalnu plesnu palaču u kojoj će se moći vidjeti plesni koraci od Indije do Španjolske, u klasičnim i modernim fuzijskim stilovima. Dođite!

 • NUKLEON u Zagrebačkom plesnom centru

  Nukleon je cjelovečernja predstava nastala u suradnji IMRC Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta i Aleksandre Janeve Imfeld. Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog...

 • Predstava, koja je nastala u ožujku

  Predstava koja je nastala u ožujku se ne sjeća ničega osim sebe ispred ovog trenutka. Prvo je igra, onda je predstava koja nastaje kroz niz igara. Tamara i Hanna predlažu i vode igru. Razlika između vas, posjetitelja i suigrača igre, i njih dvije - samo je u tome da su Tamara i Hanna malo više...

 • Predstava DOM na Akademiji likovnih umjetnosti

  Nagrađivana umjetnička organizacija za otvaranje novih polja kazališne komunikacije prikazuje ponovne izvedbe all-women multimedijalnog rada o tijelu, dodiru i senzualnosti kao subverzivnom potencijalu unutar pojma ‘doma’.

 • 11. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

  Preko 70 mladih plesačica i plesača sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju natjecanja u suvremenom plesu „Mia Čorak Slavenska“. Već 11. godinu, mlade plesačice i plesači iz čitave Hrvatske, natječu se po dobnim kategorijama od 6. pa sve do 16.

 • ZVUK I POKRET

  U velikoj seriji programa riječke ŠKOLE ZVUKA, koja istražuje različite aspekte zvuka i njegovog utjecaja na nas, a, nakon upravo održanog programa ZVUK I JOGA, ponuđeno nam je da ispitamo ZVUK I POKRET.

 • Ganz novi festival: NARODNI PLES BEZ GRANICA, radionica

  U radionici na Ganz novom festivalu koju će voditi koreografkinja Ásrún Magnúsdóttir (S), zajedno ćemo kreirati novi “narodni ples” bez granica. To je narodni ples za svaku naciju, boju, spol... To je narodni ples kad nam treba, kad se borimo, kad slavimo ili kad smo kod kuće.

 • Plesna tarot škola - nova početna grupa

  Prva tri mjeseca škole su faza Mag, gdje učimo jezik tarota i ovladavamo elementima kroz pokret. Na satovima ćemo se upoznati sa svim kartama tarot sistema, ali ćemo posebnu pažnju posvetiti ovladavanju Malom Arkanom.

 • Masterclass akrobatike i break dance-a sa španjolskim plesačem DanyzoOm!

  Splitski izvedbeni kolektiv ROOM 100 poziva vas na masterclass akrobatike i break dance-a sa poznatim španjolskim plesačem DanyzoO, 25. lipnja od 19:00 do 22:00 u HALI 100!

 • Zaista voliš plesati?

  Dugo sam se bavio glazbom. ...Hm...zašto prošlo vrijeme? Bavim se i sada, samo na drugi način ;-).Hoću reći, dugo sam pratio glazbu, i ljude kako plešu... bio onaj koji im “pomaže zaplesati” birajući glazbu, stvarajući atmosferu, čak i stvarajući pjesme.

 • Putevi duše, euritmijski diplomski nastup

  Udruga za promicanje i razvoj euritmije STOIMENA u suradnji s Kulturnim centrom Travno srdačno Vas poziva da svojom prisutnošću podržite i uveličate diplomske nastupe šesnaest apsolvenata/ica euritmije koji će se održati u:

 • 5. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB - "Perspectivas"

  Flamenco će još jednom zapaliti Zagreb Nakon velikog uspjeha prva četiri izdanja, 5. Flamenco Festival Zagreb pod nazivom „Perspectivas" i ove godine priprema bogat program, odraz aktualnog umjetničkog stvaralaštva flamenco scene na ovim prostorima.

 • INDIJANSKO LJETO, meditacija u kretanju

  Kasno ljeto, kod nas zvano „bablje", a u nekim krajevima „indijansko", zrelo je i meko doba, poput bogatog, crnog vina. Naziv je inspiracija za val 5Ritmova praćen autentičnom glazbom domorodačkih naroda širom svijeta – američkih indijanaca, australskih aboridžina, maorskih plemena, indijanaca...

 • Trancedance radionica 11.6.2016.

  SAD ILI NIKAD Trancedance.