događanja - ples

vertical horizontal
 • Predstava DOM na Akademiji likovnih umjetnosti

  Nagrađivana umjetnička organizacija za otvaranje novih polja kazališne komunikacije prikazuje ponovne izvedbe all-women multimedijalnog rada o tijelu, dodiru i senzualnosti kao subverzivnom potencijalu unutar pojma ‘doma’.

 • 11. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

  Preko 70 mladih plesačica i plesača sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju natjecanja u suvremenom plesu „Mia Čorak Slavenska“. Već 11. godinu, mlade plesačice i plesači iz čitave Hrvatske, natječu se po dobnim kategorijama od 6. pa sve do 16.

 • ZVUK I POKRET

  U velikoj seriji programa riječke ŠKOLE ZVUKA, koja istražuje različite aspekte zvuka i njegovog utjecaja na nas, a, nakon upravo održanog programa ZVUK I JOGA, ponuđeno nam je da ispitamo ZVUK I POKRET.

 • Ganz novi festival: NARODNI PLES BEZ GRANICA, radionica

  U radionici na Ganz novom festivalu koju će voditi koreografkinja Ásrún Magnúsdóttir (S), zajedno ćemo kreirati novi “narodni ples” bez granica. To je narodni ples za svaku naciju, boju, spol... To je narodni ples kad nam treba, kad se borimo, kad slavimo ili kad smo kod kuće.

 • Plesna tarot škola - nova početna grupa

  Prva tri mjeseca škole su faza Mag, gdje učimo jezik tarota i ovladavamo elementima kroz pokret. Na satovima ćemo se upoznati sa svim kartama tarot sistema, ali ćemo posebnu pažnju posvetiti ovladavanju Malom Arkanom.

 • Masterclass akrobatike i break dance-a sa španjolskim plesačem DanyzoOm!

  Splitski izvedbeni kolektiv ROOM 100 poziva vas na masterclass akrobatike i break dance-a sa poznatim španjolskim plesačem DanyzoO, 25. lipnja od 19:00 do 22:00 u HALI 100!

 • Zaista voliš plesati?

  Dugo sam se bavio glazbom. ...Hm...zašto prošlo vrijeme? Bavim se i sada, samo na drugi način ;-).Hoću reći, dugo sam pratio glazbu, i ljude kako plešu... bio onaj koji im “pomaže zaplesati” birajući glazbu, stvarajući atmosferu, čak i stvarajući pjesme.

 • Putevi duše, euritmijski diplomski nastup

  Udruga za promicanje i razvoj euritmije STOIMENA u suradnji s Kulturnim centrom Travno srdačno Vas poziva da svojom prisutnošću podržite i uveličate diplomske nastupe šesnaest apsolvenata/ica euritmije koji će se održati u:

 • 5. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB - "Perspectivas"

  Flamenco će još jednom zapaliti Zagreb Nakon velikog uspjeha prva četiri izdanja, 5. Flamenco Festival Zagreb pod nazivom „Perspectivas" i ove godine priprema bogat program, odraz aktualnog umjetničkog stvaralaštva flamenco scene na ovim prostorima.

 • INDIJANSKO LJETO, meditacija u kretanju

  Kasno ljeto, kod nas zvano „bablje", a u nekim krajevima „indijansko", zrelo je i meko doba, poput bogatog, crnog vina. Naziv je inspiracija za val 5Ritmova praćen autentičnom glazbom domorodačkih naroda širom svijeta – američkih indijanaca, australskih aboridžina, maorskih plemena, indijanaca...

 • Trancedance radionica 11.6.2016.

  SAD ILI NIKAD Trancedance.

 • Flamenco-oriental, ples za pravilno i lijepo držanje tijela

  Učiteljica plesa Ana Jug, iz plesne škole „Apsaradhe", svakog četvrtka od 20.30 do 22 sata tijekom lipnja 2016., u dvorani na Opatijskom trgu 10 u Zagrebu (kod Remize) održava četverotjednu radionicu flamenco-plesa.

 • ČOVJEK TRENUTKA

  Veleposlanstvo Države Izrael i Hrvatski institut za pokret i ples predstavljaju gostovanje plesne predstave:ČOVJEK TRENUTKA poznatog izraelskog koreografa Itzika Galilija Nedjelja, 22. svibnja 2016. u 19:30 satiHrvatsko narodno kazališteTrg maršala Tita 15Ulaznice: Zagrebački plesni centar, Ilica 10

 • Suvremeni orijentalni ples pomiče granice svijesti

  Na radionici suvremenog orijentalnog plesa koja započinje 05.05.2016. učit ćemo pokrete moderne ženstvenosti, novog vala pokrenutog da bi konačno sublimirao ovaj gnjevni svijet i spojio nas sa vlastitom dušom. Isto ćemo uobličiti u jednostavnu koreografiju te vježbati i krunu plesnog izražaja -...