događanja - ples

vertical horizontal
 • 36.TJEDAN SUVREMENOG PLESA

  Hrvatski institut za pokret i ples predstavlja: 36.TJEDAN SUVREMENOG PLESAZagreb, 04. do 11. lipnja 2019.

 • 'BEZDAN' autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija

  PREMIJERA U RIBNJAKU Plesni centar Puls najavljuje premijeru predstave 'BEZDAN' autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija, 01. prosinca 2018. u 20.00 sati u Centru mladih Ribnjak

 • Dođite na Zrinjevac, zaplešite i prisjetite se romantičnih prošlih vremena!

  Zagrebačka ljetna atmosfera koja poziva na ples:Od 10. do 19. kolovoza dođite na Zrinjevac, zaplešite i prisjetite se romantičnih prošlih vremena!

 • Festival suvremenog plesa i pokreta Periskop u Rijeci

  Periskop poziva!Periskop i ove godine poziva mlade iz cijele Hrvatske da stvaraju i svoje radove podijele s publikom u europskoj prijestolnici kulture – Rijeci!

 • 35.TJEDAN SUVREMENOG PLESA

  Hrvatski institut za pokret i ples predstavlja: 35.TJEDAN SUVREMENOG PLESA, Zagreb, 06. do 12. lipnja 2018. Ovogodišnje, 35. izdanje međunarodnog festivala Tjedan suvremenog plesa donosi nekoliko novih imena s međunarodne scene, kao i nove predstave nama poznatih, a publici dragih umjetnika, uz...

 • "Tamo vani i ovdje unutra" na festivalu Platforma.hr

  U sklopu Platforme HR pozivamo vas na site-specific plesnu predstavu »Tamo vani i ovdje unutra« koja će se u utorak 22.5.2018. održati u mnogima već zaboravljenom prostoru bivšeg Kupališta Dijana u Ilici 8 u Zagrebu.

 • POKRET MISLIM OKRET!

  U sklopu umjetničkog istraživanja Koreografija utopije i projekta Improspekcije2018 pozivamo vas na 6. izvedbenu postaju projekta POKRET MISLIM OKRET!

 • Orijentalna plesna poslastica: Niz vodu, uz goru

  Apsaradhe i gošće nastupaju u Centru za kulturu i informacije Maksimir6. svibnja Centar za kulturu i informacije Maksimir preobrazit će se u orijentalnu plesnu palaču u kojoj će se moći vidjeti plesni koraci od Indije do Španjolske, u klasičnim i modernim fuzijskim stilovima. Dođite!

 • NUKLEON u Zagrebačkom plesnom centru

  Nukleon je cjelovečernja predstava nastala u suradnji IMRC Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta i Aleksandre Janeve Imfeld. Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog...

 • Predstava, koja je nastala u ožujku

  Predstava koja je nastala u ožujku se ne sjeća ničega osim sebe ispred ovog trenutka. Prvo je igra, onda je predstava koja nastaje kroz niz igara. Tamara i Hanna predlažu i vode igru. Razlika između vas, posjetitelja i suigrača igre, i njih dvije - samo je u tome da su Tamara i Hanna malo više...

 • Predstava DOM na Akademiji likovnih umjetnosti

  Nagrađivana umjetnička organizacija za otvaranje novih polja kazališne komunikacije prikazuje ponovne izvedbe all-women multimedijalnog rada o tijelu, dodiru i senzualnosti kao subverzivnom potencijalu unutar pojma ‘doma’.

 • 11. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

  Preko 70 mladih plesačica i plesača sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju natjecanja u suvremenom plesu „Mia Čorak Slavenska“. Već 11. godinu, mlade plesačice i plesači iz čitave Hrvatske, natječu se po dobnim kategorijama od 6. pa sve do 16.

 • ZVUK I POKRET

  U velikoj seriji programa riječke ŠKOLE ZVUKA, koja istražuje različite aspekte zvuka i njegovog utjecaja na nas, a, nakon upravo održanog programa ZVUK I JOGA, ponuđeno nam je da ispitamo ZVUK I POKRET.

 • Ganz novi festival: NARODNI PLES BEZ GRANICA, radionica

  U radionici na Ganz novom festivalu koju će voditi koreografkinja Ásrún Magnúsdóttir (S), zajedno ćemo kreirati novi “narodni ples” bez granica. To je narodni ples za svaku naciju, boju, spol... To je narodni ples kad nam treba, kad se borimo, kad slavimo ili kad smo kod kuće.