"Nomadovizija" u Pogonu 25.04.2016.

"Nomadovizija", projekcija filma i izložba arhive Nomad Dance Academy Croatia održat će se u sklopu manifestacije Platforma.hr u ponedjeljak, 25.04.2016. u Pogonu Jedinstvo, Mala Dvorana, u 18 sati. Ulaz na oba sadržaja je slobodan!

 

NOMAD Plesna akademija (NOMAD Dance Academy, NDA) je obrazovni, istraživački, produkcijski i promocijski program Balkanske plesne mreže koji okuplja dostupan potencijal i resurse u suvremenom plesu na lokalnoj i regionalnoj razini s ciljem doprinosa unaprjeđenju i profesionalizaciji suvremenog plesa na Balkanu. NDA je sistematski proces dizajniran da uspostavi snažnu, prepoznatljivu, osebujnu balkansku plesnu scenu, koja je profesionalna, socijalno relevantna i utjecajna, te otvorena i umrežena.

 

Otvaranje izložbe – arhive

Arhiva NDA Cro postavljena je kao izložba unutar projekta Nomadografija ostvarenog u suradnji s KDF festivalom u jesen 2015. Kolektivnom suradnjom mapirali smo rad članova koji aktivno djeluju u razvoju suvremeno-plesne scene u Hrvatskoj, njezinom umrežavanju i mobilnosti. Fokus NDA Cro je na decentralizaciji plesne scene u svakom pogledu, te na raznim formatima dijeljenja i prijenosa znanja, kako u samom umjetničkom aspektu, tako i u organizacijskom, produkcijskom, lobističkom i društvenom. Postava prostora ostvarena je u suradnji s Hanom Lukas Midžić.

NDA Cro trenutno čine: Larisa Navojec, Sanja Petrovski, Nives Soldičić, Ivana Kalc, Melita Spahić Bezjak, Sanja Tropp Frühwald, Dejan Košćak, Tamara Curić, Iva Nerina Sibila, Aleksandra Janeva Imfeld.

 

 nomad-dance-academy-dinner

Nomadovizija, zagrebačka premijera filma

U ovom filmu svi članovi NDA Cro dijele svoje iskustvo od osnivanja do danas. NDA Cro je kolektiv koji djeluje kroz zajedničke sastanke i projekte te kroz aktivan angažman svih pojedinaca unutar svojih lokalnih scena. U Nomadoviziji primijenili smo principe na kojima se bazira suradnja unutar kolektiva kako bismo prikupili materijale i arhivirali većinu naših projekata i prikazali način djelovanja.

Autori i autorice filma: Aleksandra Janeva Imfled, Dejan Košćak, Iva Nerina Sibila, Sanja Petrovski, u suradnji s kolektivom NDA Cro.

 

nomad-dance-academy-pool

 

E-mail: nomaddanceacademy@gmail.com 
Mrežne stranice  
Facebook