Flamenco-oriental, ples za pravilno i lijepo držanje tijela

Učiteljica plesa Ana Jug, iz plesne škole „Apsaradhe", svakog četvrtka od 20.30 do 22 sata tijekom lipnja 2016., u dvorani na Opatijskom trgu 10 u Zagrebu (kod Remize) održava četverotjednu radionicu flamenco-plesa.

Orijentalni ples za Vaše zdravlje i buđenje ženstvenosti

Radionice su po težini građe srednjeg nivoa. Namijenjene su svakome, pa i početnicima – tko nije nikada plesao, morat će malo vježbati kod kuće, a oni s iskustvom ponovit će osnove i dobiti novo viđenje usvojenog znanja. Krećemo od jednostavnih pokreta, slažemo ih u sekvence te konačno u jednostavnu koreografiju koju će polaznice moći izvesti na prezentacijskoj plesnoj predstavi.

"Flamenco kao plesni izričaj prenosili su Romi od Španjolske preko naših zemalja i Sjeverne Afrike. Kroz pokret se u ovom plesu izražavaju borba i nepravda koju neshvaćeni romski narod stoljećima trpi, te bol i ljubav koje se provlače kroz cijelo naše plesno putovanje.", objasnila je Ana Jug.

„U flamencu su zastupljeni pokreti osobito ruku, dlanova, varijacije okreta te konačno iznošenje emocija kroz neforsiranu mimiku. Svaki od orijentalnih plesnih stilova ima i niz zdravstvenih prednosti pa je tako flamenco izvrstan za pravilno i graciozno držanje tijela.", dodaje.

„Nadam se da će svaka žena koja zakorači u neobičan svijet orijentalnih plesova i sama svjedočiti o buđenju svoje uspavane ženstvenosti i prave ljepote, te osjetiti dugotrajnu toplinu kojom nas ovi plesovi obavijaju i tješe u ovom hladnome svijetu i dobu... ples daje smisao. Usudite se!"

O voditeljici radionica

Ana Jug je profesionalna plesačica i učiteljica plesa. Od ranog djetinjstva učila je suvremeni ples u sklopu SEK-a. Nakon završenog Filozofskog fakulteta uputila se u Indiju na izučavanje kathak-a (klasičnog indijskog plesa) i bollywood-a (modernog plesnog konglomerata indijske filmske pop-industrije), a posljednjih desetak godina uspješno vodi školu orijentalnih plesova "Apsaradhe" u kojima njeguje različite plesne stilove Bliskog i Dalekog Istoka.

Više o svemu

Cijena radionice je 250 kuna.

Dodatne informacije, rezervacije, kao i prijave za stalne treninge egzotičnih plesova i nastupe plesne skupine "Apsaradhe" – na donjim adresama.
Mobitel: 091 / 5806 902 (Ana) ili 091 / 5923 252 (Alex).
E-pošta: anacomhr@gmail.com
Mrežna stranica: www.ana.com.hr 
Facebook profil: https://www.facebook.com/OrijentalnaPlesnaSkupinaApsaradhe/ 
Google+ profil: https://plus.google.com/105837987582841368474/posts 
Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/anasuryawanshi 

Kratki prezentacijski film na Aninom youtube kanalu: https://youtu.be/tGJ121xPniE