INDIJANSKO LJETO, meditacija u kretanju

Kasno ljeto, kod nas zvano „bablje", a u nekim krajevima „indijansko", zrelo je i meko doba, poput bogatog, crnog vina. Naziv je inspiracija za val 5Ritmova praćen autentičnom glazbom domorodačkih naroda širom svijeta – američkih indijanaca, australskih aboridžina, maorskih plemena, indijanaca Srednje i Južne Amerike, afričkih plemena...

Ova glazba zrila je tisućljećima i u sebi nosi drevni, osnovni ritam života, puls bubnja i pjesmu zemlje, otkucaje srca i spontanost životinjskog svijeta te iscjeliteljsku magiju biljaka. Rođena u utrobi zemlje i svemira, živi u utrobi ljudi. Ta glazba je autentična i izravna veza sa zemljom i prirodom, nebom i ljudima koji su svoj život stvarali svjesni povezanosti s prirodom i duhom. U nju je utkan život u svojoj cjelovitosti i svim svojim ciklusima – rođenje, rast, obnavljanje, smrt, rastvaranje u eter i ponovno oživljavanje.

Glazba koja je pratila svaki ciklus i slavila ga kao dio kruga života svemira nudi nam se kao inspiracija i poticaj da stupimo u dodir s tim pulsom i drevnim ritmom koji je u nama, koji smo potisnuli duboko u kosti i u zaborav, a za kojim tako tiho, duboko i neumoljivo čeznemo. Vrijeme je da ga osluhnemo, da dopustimo da izroni na površinu, poput mjehurića, da nas preplavi, da mu se predamo, i povede u tok života, ka izvoru nas samih u nama samima i u svemu oko nas... Dobrodošli svi!

Za ovu radionicu nije potrebno plesno ili bilo koje drugo predznanje, svi su dobrodošli neovisno o dobi, spolu ili tjelesnoj kondiciji.

Subota 27.8.2016. od 19 do 21 h
Dvorana Makronova, Ilica 11/1, Zagreb
Vodi Zdenka Sajko

Cijene
Za online prijave, najkasnije dan prije: 75 kn
Na dan radionice: 85 kn
Za radni tim: 40 kn
PRIJAVE OBAVEZNE (dolje na link)

Više informacija
zdenx5r@gmail.com 
www.pokreni-se.blogspot.com 
095 / 915 2686

 

"U središtu Univerzuma
Obitava Veliki Duh.
A to središte je ustvari svugdje.
Ono je u svakom od nas."
Crni Jelen, šaman Ogala Lakota plemena