5. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB - "Perspectivas"

Flamenco će još jednom zapaliti Zagreb

Nakon velikog uspjeha prva četiri izdanja, 5. Flamenco Festival Zagreb pod nazivom „Perspectivas" i ove godine priprema bogat program, odraz aktualnog umjetničkog stvaralaštva flamenco scene na ovim prostorima.

Od 4. do 6. rujna 2016. ljubitelji ove umjetnosti moći će uživati u sinergiji tradicionalnog i modernog flamenca, susretu flamenca i sufi umjetnosti, ali i besplatnim događanjima.

Festival će 4. rujna u Zagrebačkom kazalištu lutaka otvoriti zagrebačka flamenco pjevačica Nina Ćorić i sarajevski gitarist Mirza Redžepagić u suradnji sa sufi umjetnikom iz Novog Pazara Almedinom Varošaninom, fuzijom flamenca i sufi umjetnosti. Svečano otvorenje Festivala predviđeno je za 20:00 h. Cijena ulaznice je 60,00kn, blagajna Zagrebačkog kazališta lutaka.

Priču o osobnoj borbi tradicionalnog i modernog, konvencionalnog i slobodnog, ispričat će drugi dan Festivala, 5. rujna u 20:00h, plesačica Saška Šašić svojom predstavom „Metamorphosis" u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Cijena ulaznice je 60,00kn, blagajna Zagrebačkog kazališta lutaka.
Umjetnici iz Hrvatske i susjednih zemalja zajedno s umjetnicima iz Španjolske nastupit će 6. rujna u 21:00 h, s tradicionalnim flamencom u vidu „Tablao" izvedbe, u kultnom Mojo baru u ulici Fra Grge Martića 5. Program je besplatan za sve posjetitelje.

Najbolju dobrodošlicu Festivalu pripremiti će najpoznatiji zagrebački flamenco gitarista Tomislav Tenšek Snoopy i njegov legendarni bend Duende. Na terasi Mojo bara u ulici Fra Grge Martića 5, u subotu 3. rujna od 12:00 do 14:00 sati, zajedno s organizatoricom Festivala Ninom Ćorić. Sve posjetitelje odvesti će na putovanje u srce Andaluzije. Pjesma, gitara, sangria i rumba flamenca najbolja su pozivnica i najava 5. Flamenco Festivala Zagreb. Program je besplatan za sve posjetitelje.
Kroz tri dana Festivala renomirani umjetnici iz rodne zemlje flamenca, Španjolske, zajedno s hvalevrijednim umjetnicima s naših prostora još jednom će prikazati univerzalnost flamenca. Stoga s veseljem pozivamo sve da budu dio ove priče.

S poštovanjem,

Nina Ćorić

FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB
Kontakt osoba: Nina Ćorić, organizatorica
+385 97 780 11 41
press@flamencofestivalzagreb.com
www.flamencofestivalzagreb.com

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu!
Priručnik rada na sebi bez gubitka vremena ''Život u praksi... početak harmonije''Maja Cavrić - Maya
Knjiga će vam stići na mail...