Peđa Bajović - Sredstvo protiv jugonostalgije i jugofobije

LISINSKI - utorak 25.04.2017. u 20.00 sati

Peđa Bajović jedan je od pokretača scene stand-up komedije u Hrvatskoj i susjednim zemljama. U svojoj karijeri duljoj od dvanaest godina obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Finalist je uglednog svjetskog natjecanja stand-up komičara The Funniest Person in the World prošle godine u Helsinkiju, a okušao se i na jednako velikom natjecanju u američkom Seattleu 2012. godine.

Hrvatsku scenu predstavio je i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju - Comedy Central. Za svoj rad 2014. godine dobio je i priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije, na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Predstava S NOGU* (*Sredstvo protiv jugonostalgije i jugofobije) prvi je cjelovečernji tematski show jednog regionalnog stand-up komičara. Predstava je nastala 2011. godine za potrebe turneje koja je obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. U međuvremenu je gostovala i u Makedoniji i na Kosovu, ali i u SAD-u, Kanadi, Australiji, skandinavskim zemljama,, Češkoj, Austriji itd.

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili živjeti tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji... uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka su svakodnevna iskustva gotovo identična, dok su neka kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu... itd. - sve do nepriznatog Plutona.

- 'Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi... ili Japanci? Ili mi.
- Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku?
- Zašto riječ ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina?
- Šta se zapravo dogodi kad Hrvati popi... na Slovence?
- Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava...?
- A gdje je nestalo makedonsko devojče...?

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u druženju s Peđom u gotovo dva sata predstave. Svemu tome dodat će se i malo politike i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikad dovoljno!) seksa... i eto – S NOGU!

Ulaznice (80kn) na blagajni KD Lisinski ili putem interneta na adresi: http://bit.ly/2oqnRKX