Jedan jedini lijek za sve

Jedini lijek za sve bolesti i probleme koji nas mogu zadesiti u životu je povratak Istinskom sebi i djelovanje iz tog stanja. Kad kažem Istinskom sebi mnogi bi pomislili da se to odnosi na njih kao osobe jer se jedino tako znaju, ali ne mislim na to, ne mislim na osobnost i na ono što većina ljudi smatra da jesu kad kažu za sebe- „ja“. Mislim na ono što uistinu jesmo, a to je Svijest. Ako samo malo zastanete i osvrnete se na svoje vlastito iskustvo i pokušate naći sebe Osobu vidjet ćete da ona ne postoji i da ju ničim ne možete uhvatiti, nije čvrsta niti vidljiva već je poput duha svuda uokolo.

Sastoji se od misli i emocija koje smo sakupljali tijekom života i one sad tvore taj identitet za kojeg smo toliko vezani i kojeg toliko branimo i neki od nas idu toliko daleko da su spremni ubiti ili pak umrijeti za nju ( Osobu ) koja niti ne postoji. Živjeti u uvjerenju da si Osoba sa imenom i prezimenom i cijelom svojom pričom satkanom od prošlosti, želja i briga budućnosti nosi sa sobom vječni osjećaj ograničenosti ( situacijama, sposobnostima, tijelom...) i neispunjenosti i konstantni pokušaj da se svega toga oslobodiš i pronađeš vječni, trajni, unutarnji mir i radost. Živjeti na takav način iscrpljuje i um i tijelo jer troši ogromnu količinu energije u borbi protiv nečega što niti ne postoji. Posljedice toga su stres, bolesti, starenje tj., bolje rečeno propadanje tijela i tzv. smrt.

Ali tu ne staje priča.

Zašto to kažem? Kažem zato jer smrt ne postoji. Postoji samo život koji ide u nedogled. Tako da ako si svoju priču možda i završio u tijelu kojeg trenutno imaš, budi siguran da ćeš ju nastaviti uzimajući drugo tijelo i opet sve ispočetka. Možda se sad pitaš: „A zašto bih nastavljao svu tu patnju?!“ Patnja se nastavlja dokle god si Ti-Svijest, a to je ono što uistinu jesi, poistovjećen sa trenutnom ulogom koju živiš. Onog trena, a to se zove trenutak Prosvjetljenja, kada osvijestiš da si zapravo Svijest i sagledaš osobu i vidiš što ona uistinu je, tek tada počinje pravi život – proces Unutarnjeg Buđenja u kojem se oslobađaš svih iluzija i ograničenja koje si stavio na sebe. Tada počinje Sjeme, a to je ljudsko biće, klijati i rasti prema svom punom potencijalu.

Dakle ti nisi čovjek. Ti si Svijest koja trenutno doživljava iskustva kroz ljudsku formu. Isto tako si i Svijest koja doživljava iskustva i kroz druge forme poput kamena, vode, zraka, biljke, životinje. Sve si to ti u različitim stanjima. Ono što čini razliku je to što tek u ljudskoj formi postaješ svjestan Sebe kao Svijesti. Kaže se da u kamenu Svijest spava, u biljci sanja, u životinji se budi, a u ljudskom biću postaje svjesna sebe.

Da se sad vratim na početak ovog teksta i objasnim zašto je Istinsko JA jedan jedini lijek za sve bolesti i probleme. Kada jednom vratiš svoju pažnju u svoje pravo, prirodno stanje, svoje pravo JA tada si u stanju trajnog mira i blaženstva. To stanje se tad prelijeva na um, na tijelo i na sve što te okružuje. Bolje rečeno, sve postaje refleksija tog stanja. Zdravo, vitalno, mladoliko tijelo, skladni odnosi sa drugima, život koji cvjeta ostvarujući sve snove i još puno više.

U svakom trenutku imaš izbor kojim putem ćeš ići. Putem žrtve sudbine i ograničenosti, bolesti, starenja i smrti ili putem uživanja u svjesnom kreiranju svog života kroz radost, ljubav i mir.

I za kraj... otkriće svog Istinskog JA je toliko jednostavno da ne treba nikakva tehnika samo kratke i jasne smjernice onoga koji je tu spoznaju doživio.

Ukoliko ti je životna priča postala odveć teška ili misliš da si u bezizlaznoj situaciji možda si upravo kročio na sam prag Unutarnjeg Buđenja. Ako je tome tako onda su ti vrata širom otvorena.

Kako ući doznaj na stranici koja je dio Spirit udruge


Autor slike: Dražen - više radova pogledajte ovdje Sundaymay