Izazov Nemogućem-dokumentarac

Pozivamo Vas na projekciju dokumentarnog filma "Izazov Nemogućem" (Challenging Impossibility), koja će se održati u petak, 13.09.2013. u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5), s početkom u 19 sati.

Film prikazuje presjek dostignuća indijskog duhovnog učitelja i sportaša Sri Chinmoya u dizanju utega, kao i drugih nevjerojatnih manifestacija snage, s fokusom na jednu večer kada je Sri Chinmoy izveo na desetke podizanja, a ukupno tokom nekoliko sati podigao je preko 90 tisuća kilograma.

 

Film također ugošćuje legende fizičke snage i bodybuildinga Billa Pearla, Franka Zanea, Huga Girarda, Mikea Katza i Dana Luriea, kao i devetorostrukog zlatnog olimpijca Carla Lewisa. "Izazov Nemogućem" također prati glazba Explosions in the Sky i Arvo Part, a u filmu sudjeluju i Nelson Mandela, Desmond Tutu, Sting i Susan Sarandon.

Sri Chinmoy je svoju karijeru dizanja utega započeo 1985. godine, u 54. godini života. Tokom godina, privukao je pažnju javnosti dižući i aute, avione, brodove, slonove te ljude, posebice zaslužne pojedince kojima je želio odati počast podižući ih, kako fizički, tako i duhovno. Sri Chinnoy je svojim demonstracijama snage želio pokazati kako ništa nije nemoguće kada se odbace ustranu ograničenja uma.

Sri Chinmoy: "Nastojim biti od unutarnje pomoći ljudima koji žele ići naprijed. Oni ne moraju podići pola tone, ali možda će dobiti nadahnuće i uložiti napor da učine nešto u svojim vlastitim životima, za što su prije smatrali da je bilo preteško, ili nemoguće. U bilo kojem području mogu dobiti nadahnuće da učine nešto bolje nego prije."

Projekciju će također kratkim predavanjem popratiti veteran ultramaratona Nick Jakovic (Velika Britanija), na temu samonadilaženja kroz sport te povezanosti sporta i duhovnosti.