Mandala Centar u Zagrebu

Mandala Centar je otvoren svim ljubiteljima i ljubiteljicama koji žele osjetiti ispunjenost u tjelesnom i duhovnom području života. Dolaskom u Mandala Centar Vam pružamo holistički pristup, razgovor koji će oplemeniti i potaknuti Vaše unutarnje potencijale.

Cilj je da zaboravite na svakodnevne probleme, da doživite osjećaj zadovoljstva tijekom i nakon boravka, da budete zdraviji i sretniji, da doživite i prisjetite da ste posebni i jedinstveni. Otklonite svoje unutarnje strahove i blokade, a potaknite svoje strasti i potencijale. Podarite sebi vremena i nemojte sebe zanemarivati kao što to često činimo.

Čeka Vas stručno osoblje koje Vam nudi razne vrste masaža, od klasičnih do tradicinialnih kineskih i ayurvedskih masaža, razgovor uz šalicu čaja, toplu atmosferu i pozitivnu energiju ispunjenu ljubavi.

U Mandala Centru Vas očekuju, osim usluga masaže, razne radionice, tečajevi (od masaža do theta healinga), meditacije.

Sve dobre duše zainteresirane za suradnju, te ako Vam je potreban prostor za održavanje radionica, tecajeva, predavanja slobodno kontaktirajte Mandala Centar. Tu smo da pomažemo jedni drugima.

Pokrenite krug života u Mandala Centru!!

Mandala Centar je otvoren svim ljubiteljima i ljubiteljicama koji žele osjetiti ispunjenost u tjelesnom i duhovnom području života. Dolaskom u Mandala Centar Vam pružamo holistički pristup, razgovor koji će oplemeniti i potaknuti Vaše unutarnje potencijale. Cilj je da zaboravite na svakodnevne probleme, da doživite osjećaj zadovoljstva tijekom i nakon boravka, da budete zdraviji i sretniji, da doživite i prisjetite da ste posebni i jedinstveni. Otklonite svoje unutarnje strahove i blokade, a potaknite svoje strasti i potencijale. Podarite sebi vremena i nemojte sebe zanemarivati kao što to često činimo.


Čeka Vas stručno osoblje koje Vam nudi razne vrste masaža, od klasičnih do tradicinialnih kineskih i ayurvedskih masaža, razgovor uz šalicu čaja, toplu atmosferu i pozitivnu energiju ispunjenu ljubavi. 

U Mandala Centru Vas očekuju, osim usluga masaže, razne radionice, tečajevi (od masaža do theta healinga), meditacije.

Sve dobre duše zainteresirane za suradnju, te ako Vam je potreban prostor za održavanje radionica, tecajeva, predavanja slobodno kontaktirajte Mandala Centar. Tu smo da pomažemo jedni drugima.

Pokrenite krug života u Mandala Centru!!

Iz naše ponude:

Klasična ručna masaža (KRM) – može biti higijenska, sportska i medicinska.

Higijenska služi njegovanju tijela radi poboljšanja općeg zdravlja.

Sportska masaža je masaža posebno orjentirana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treninga. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti su izloženi malim ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena.
Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava odstranjivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.
Jedan od ciljeva sportske masaže je smanjiti mišićnu napetost te postići duboku tjelesnu i psihičku opuštenost. Sportska masaža se može provoditi prije aktivnosti ili natjecanja i nakon aktivnosti ili natjecanja.

Medicinska se primjenjuje kod liječenja kod različitih oboljenja
Lokalno djelovanje masaže je direktno, kada pokretima potpomažemo krvni i limfni optok usmjeravajući ga mehanički od preiferije prema srcu, i indirektno živčanim putem.
U masiranom području dolazi do vazodilatacije i do oslobađanja histamina te do ubrzane lokalne mijene tvari i brze resorpcije tvari koje uzrokuju umor, kao i brže nestajanje edema i zglobnih izljeva.
Većina pokreta kod masaže uzrokuje povišenje mišičnog tonusa reflektornim putem, dok samo neki hvatovi, kao labavo treskanje ili valjanje, smanjuju tonus.

Ručna limfna drenaža – RLD

Manuelna limfna drenaža (MLD) po dr. Vodderu je nježna, ali vrlo specifična vrsta masaže. Predstavlja periodično lagano potiskivanje tkiva kojim se potiče fluktuacija limfnog toka u cilju smanjivanja ili sprečavanja limfnog zastoja. Regenerira i pospješuje funkcionalnost limfnih žila, kapilara i zalistaka te dovodi do relaksacije uz osjećaj analgezije. Njeno blago djelovanje na vegetativni sustav opušta cijelo tijelo.

Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i potiče bolje opće stanje organizma. Budući da je malo kontraindikacija, MLD se primjenjuje u estetskoj i fizikalnoj terapiji. Kako drenaža utječe na bolji izgled kože, koristimo je u tretmanu bora, strija i akni, ublažavanja ožiljaka i zadebljanja kože te kod mršavljenja. Izrazito je djelotvorna u procesu uklanjanja celulita jer redukcijom tekućine iz vezivnog tkiva djelujemo na bolju opskrbljenost stanica kisikom i hranjivim tvarima, a istovremeno eliminiramo otpadne tvari iz organizma.
U fizikalnoj terapiji se koristi kod patoloških procesa, nakon kirurških zahvata i terapije zračenjem, ozdravljenja rana i opekotina, liječenju glavobolja, predmenstrualnih tegoba, smanjivanja boli i podizanja imuniteta.

Vezivno-tkivna masaža – VTM
Izvodi se čvrstim podražajnim potezima po koži, radi liječenja određenih oboljenja lokomotornog sustava i oboljenja unutrašnjih organa.

Opuštajuće – Relax masaže – Aroma masaža, orijentalna masaža, antistres masaža i masaža vulkanskim kamenjem (hot stone).

Aroma masaža
Jedan od oblika aroma terapije jest terapija dodirom , tj. AROMAMASAŽA. Ta metoda kombinira fizičke i emocionalne učinke nježne masaže s ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka. Ne samo da smanjuje stres i poboljšava raspoloženje, već uspješno odstranjuje manje tegobe za koje liječnici nemaju uvijek najblaža rješenja.

Masaža eteričnim uljima posebno je djelotvorna u liječenju problema s kojima se susreću žene, kao što su PMS i poremećaji u menopauzi. Također može olakšati: blaže oblike depresije i tjeskobe, nesanica, emocionalno uzrokovane seksualne tegobe, poremećaji u probavi, glavobolja, te bolove u mišićima i ostale bolove.
Većina eteričnih ulja odlično njeguju kožu, uravnotežuju lučenje i općenito poboljšavaju tonus kože djelujući na tonus kapilara.

Relax masaža
Relax masaža je blaga ugodna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije.
Ima za cilj njegovanje tijela radi podizanja općeg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića.
Može se raditi relax cijelog tijela ili parcijalno pojedinih dijelova (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica).

Orijentalna masaža - Specijalna orijentalna božanstvena masaža je nastala na dalekom istoku i predstavlja posebnu tehniku masaže gde centralno mjesto zauzimaju kosti kukova, odnosno zglobovi te regije koji su ujedno i temelj osteomuskularnog sistema ljudskog organizma.

Antistres masaža (glave, vrata, lica) - Kombinacijom raznih tehnika masaže i istezanjem, rješavamo problem glavobolje, bolova u vratu, napetosti uzrokovane stresom i preopterećenošću.Ovom masažom može se ukloniti zabrinutost, a vašem licu vratiti živahan sjaj kože.Masiranjem glave potiskujemo tjeskobu i relaksiramo cijelo tijelo.Redovitom masažom lica i vrata potiče se stvaranje hormona sreće –endorfina.

Masaža sa vrućim vulkanskim kamenjem (hot stone) - Masaža vrućim kamenjem zasniva se na drevnoj tradiciji korištenja toplog vulkanskog kamenja u zdravstvene svrhe. Za masažu koristi se bazaltno vulkansko kamenje koje je idealno za ovu vrstu masaže zbog svojih termo dinamičkih blagodati.Naime, vulkansko kamenje polagano otpušta toplinu tijekom masaže, a u kombinaciji s eteričnim uljima stvara se osjećaj duboke opuštenosti i uklanjanja stresa. Masaža sa vručim vulkanskim kamenjem ima dokazani učinak i pri rješavanju određenih zdravstvenih problema, kao što su napetost i zakočenost mišića, loša cirkulacija, reuma, bol u mišićima, nesanica, depresija i ostala stanja za čije je ublažavanje potrebna toplina.

Energetske masaže – Vedaroma, refleksoterapija stopala, tui-na masaža.

Vedaroma masaža - Objedinjuje filozofiju dalekog istoka Ayurveda i zapadnu holističku aromaterapiju. Izborom ulja prema tipu doše relaksirajućim pokretima masaže uz toplo ulje postiže se dubinsko opuštanje i energetski balans.

Refleksna masaža stopala - Refleksološka masaža stopala je vrlo ugodna i opuštajuća.Kako je poznato da je stres uzrok 70% bolesti modernog čovjeka opuštanjem smanjujemo mogučnosti oboljenja. Po istočnjačkom principu refleksoterapijom uklanjamo blokade na energetskim kanalima u tijelu i tako oslobađamo put energiji kroz tijelo i pomažemo mu povratiti samoiscjeliteljske sposobnosti. Posebnim tehnikama masaže razbijamo mokraćne kristale koji se skupljaju u stopalima i time izboljšavamo limfni protok a time i odstranjivanje toksina iz tijela. Refleksoterapija pomaže održavati homeostazu u tijelu.

Tui-na kineska masaža sa akupresurom - Tui-na kineska masaža je metoda tradicionalne kineske medicine koja u doslovnom prijevodu znači „ispravljanje kostiju ručnim guranjem i potiskivanjem“ . Sastoji se od specifičnih pokreta mišićno-koštanih manipulacija, masaže i akupresure. Tui-na kineska masaža djeluje na pravilan protok vitalne energije, te na repozicioniranje manjih subluksacija zglobova, na bolove i poremećaje u kralježnici i zglobovima, na pravilan rad unutarnjih organa, organskih sustava i na ukupno psihičko i fizičko zdravlje.

Ljekoviti termalni pakung i piling cijelog tijela

Ljekoviti termalni pakung - Pakung je namijenjen zagrijavanje cijeloga tijela, preporuča se kod reumatizma,ekcema bolova i napetosti tijela. Pakung je savršeno sredstvo za obnovu i učvršćivanje kože i ujedno je zbog visokog sadržaja minerala i djelovanja na cirkulaciju jako učinkovit kod uklanjanja celulita.
Piling cijelog tijela - Blagotvorni piling odstranit će nečistoće s kože i učiniti je glatkom na dodir te ujednačiti njezin tonus. Uz pomoć pokretnih mlaznica postiže se umirivanje nervnog sistema, hidratacija kože i pojačava mišićni tonus.mandala-centar-m

MANDALA CENTAR
Adresa: Avenija dubrava 170d
Kontakt mail: mandalaacentar@gmail.com
Telefon: 097.6824074
Kontakt osoba: Vedran Lučić
Facebook stranica: https://www.facebook.com/mandalacentar/?fref=nf

Pogledajte detalje o centru

 

MANDALA CENTAR CJENIK