Duh/tijelo proljeće

Polako stiže još jedno proljeće. Priroda se budi, a s njom i mi. Vrijeme je za nove odluke, novu rutinu, čišćenje organizma, za više kretanja, prirodu i aktivnost. Proljeće je idealno vrijeme da u skladu s ritmovima prirode učinimo nešto novo i drukčije za svoje tijelo i svoj duh.

 

Znamo da vam to govore i svi časopisi, mnogi terapeuti, iskače u reklamama između omiljenih serija na televiziji. No ipak, ako želimo unijeti promjenu u svoj život, proljeće je savršeno vrijeme za tako nešto.

Mi predlažemo neke osnovne „recepte“ kako biste se osjećali bolje i izgledali bolje (pronaći ih možete u nekim od knjiga u našem proljetnom akcijskom kutku, npr. u Savršenom zdravlju za djecu i odrasle, Slobodi od ovisnosti ili u knjizi Sagorjeli).

Pokušajte u svoju dnevnu rutinu unijeti nešto od sljedećeg:

ustanite sa suncem, napravite laganu tjelovježbu i odmeditirajte
♥ doručkujte lagani obrok
♥ ako ikako možete, prošećite do posla ili barem parkirajte na malo većoj udaljenosti kako biste protegnuli noge ujutro
♥ što god da radili probajte osigurati da vam glavni obrok dana bude između 12 i 14 sati jer tada je probava najaktivnija i imat ćete najviše koristi za svoje tijelo
♥ izbjegavajte kasne večere i pokušajte ne jesti poslije 18 sati navečer pogotovo ako želite smanjiti tjelesnu težinu
♥ uvedite „proljetno čišćenje vrućom vodom“ koje će vam pomoći da se oslobodite toksina te u regulaciji tjelesne težine. Vruću ♥ vodu pripremite na sljedeći način: prokuhajte 2 litre u loncu i to tako da pustite da vrije oko 10 minuta. Maknite s vatre i ostavite da odstoji desetak minuta pa lagano prelijte u termosicu pazeći da vam ne pobjegne talog koji se skupio na dnu. Termosicu nosite svugdje sa sobom i popijte dva-tri gutljaja svakih pola sata do sat vremena. Prvih ćete dana imati potrebu za češćim mokrenjem, ali vrlo skoro ćete se početi osjećati laganije i poletnije.
♥ na spavanje otiđite najkasnije do 22:00 sata
♥ svoje slobodno vrijeme pokušajte provesti u prirodu umjesto za računalom ili televizorom, a barem jednom tjedno otiđite na neko mjesto koje vas posebno ispunjava energijom jer je vaše „mjesto moći.“
♥ vašem boljitku pridonijet će i rješavanje nepotrebnih i viška stvari iz vaših ormara kao i uređenje prostora u kojem živite, boravite ili radite. To ne mora značiti generalno uređenje, to mogu biti sitnice koje će unijeti svježinu te izbacivanje hrpe papira, registratora i sličnih stvari koje vam ne trebaju van.


Uživajte u proljeću i novom životnom ciklusu koje dolazi s njim.