ETNOFILm festival 2017.

ETNOFILm festival nastao je iz pomalo utopističke želje za približavanjem etnografskog dokumentarnog filma široj filmskoj publici, ali i iz potrebe za izgradnjom međunarodne vizualno-antropološke niše. Tijekom osam godina iskristalizirao nam se festivalski recept u kojem su svi sastojci podjednako važni: specijalizirani žanrovski pristup, profesionalnost tima, intimna atmosfera festivala i komunikacija s publikom.

S istim željama ulazimo i u devetu godinu festivala, ali s bitnom konceptualnom promjenom: umjesto dosadašnjeg otvorenog natječaja, filmski program osmišljavamo kustoski, pozivno, direktnim odabirom relevantnih filmova.

Drugim riječima, od 2017. godine ukidamo javni natječaj, ali i natjecateljski karakter festivala: ETNOFILm okreće novi list na kojem se nalazi pomno kurirani filmski program s fokusom na eksperimentalne etnografije, nezavisne produkcije, intenzivne masterclassove i Q&A sesije s autorima odabranih filmova te dijeljenju iskustava lokalnih filmskih autora, etnologa/kulturnih antropologa i studenata s internacionalnom mrežom suradnika.

Selektori festivala Bojan Mucko i Lea Vene zajedno s umjetničkom direktoricom Tamarom Nikolić Đerić pripremaju program s pozvanim autorima čiji rad odgovara senzibilitetu festivala i godišnjoj temi: eksperimentalni modusi vizualne reprezentacije.

Travanj u Rovinju je i dalje u znaku ETNOFILm-a!

http://www.etnofilm.com/

 

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu!
Priručnik rada na sebi bez gubitka vremena ''Život u praksi... početak harmonije''Maja Cavrić - Maya
Knjiga će vam stići na mail...