Otpad u Hrvatskoj - gomilanje smeća ili zero waste?

U okviru Jesenskog eko-seminara Zelene akcije, u četvrtak 16.11.2017. možete poslušati vrlo informativno predavanje prof. Marka Košaka "Otpad u Hrvatskoj - gomilanje smeća ili zero waste?". Predavanje će se baviti problemima u trenutnom sustavu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Odlagališta, gradnja spalionica, nedostatak stimulansa i mogućnosti za odvajanjem otpada, načini kako bi se sustav mogao promijeniti... sve to će biti predmet predavanja, uz priliku za Vaša pitanja. 

Osim toga, bit će govora i o zero waste principu, tj. težnji da se postigne (skoro, pa) nula neiskorištenog otpada - principu koji se nekad činio bajkom, a danas se na praktičnim primjerima vidi da je i te kako realan, možda i neizbježan.

Predavač Marko Košak, prof. je voditelj Programa Otpad i asistent na Programu zaštite prirodnih resursa Zelene akcije.

Sva predavanja Jesenskog eko-seminara su besplatna i počinju u 18h u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, dvorišna zgrada) te nisu potrebne prijave.

Cijeli program Eko-seminara s opisom predavanja možete pronaći ovdje.
Poveznica na Facebook događaj

Dobrodošli/e!

 

Eko-seminar je dio projekta "School of sustainability", financiran kroz EU program "Razvoj i podizanje svijesti", kao reakcija na najvažnija pitanja s kojima se u današnje doba suočavaju ljudi cijeloga svijeta, a vezana su za razvoj, okolišnu i socijalnu pravdu. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije.