Svjetski dan bez mesa: Mit out za Meatout

Prijatelji životinja povodom Svjetskog dana bez mesa 20. ožujka pomažu razbijati predrasude Mit out na Meatout!

- Prijatelji životinja navode 10 najčešćih mitova o mesu i pozivaju da svaki dan bude – dan bez mesa  

„Svjetski dan bez mesa počeo se u svijetu obilježavati 20. ožujka prije više od 30 godina, povodom prvog dana proljeća. Krajnje je vrijeme da se napokon riješimo tih razbijenih mitova o mesu, kojima je ‘rok trajanja’ odavno prošao, i činimo dobre stvari za životinje, okoliš i vlastito zdravlje”, dodaje Hrastić. 

Prijatelji životinja ovim povodom na www.prijatelji-zivotinja.hr objavljuju najraširenijih 10 mitova o bezmesnoj prehrani te pozivaju sve da barem 20. ožujka skuhaju jelo bez mesa, provedu dan na veganskoj prehrani i/ili započnu 30-dnevni Vege izazov koji se nalazi na www.veganopolis.net:

Bez mesa, ne mogu se zasititi.- Veganska hrana itekako može zasititi i pritom nam ne oduzeti energiju.

Bez mesa, obroci su komplicirani.- Veganska hrana može biti i vrlo jednostavna i brzo napravljena. 

Bez mesa, trebali bismo proizvoditi više biljne hrane.- Veganska hrana štedi prirodne resurse i pitku vodu te sprječava glad u svijetu.

Bez mesa, ne mogu biti zdrav.- Veganska hrana pruža nam vitalnost i dugovječnost. 

Bez mesa, trebalo bi jesti barem ribe.- Veganska hrana ne uključuje ribe, a meso riba ne sadrži ništa čega nema u biljnoj hrani.

„Konzumacija mesa i drugih životinjskih proizvoda potpuno je nepotrebna i neopravdana. Aktivirajmo se i spasimo životinje, Zemlju i naše zdravlje. Mitovi out na Meatout”, poručuju Prijatelji životinja.