Nije preteško, jer znamo da ste s nama!

Kad smo se suočili s krizom izazvanom COVID-om 19 nismo dobili nikakve upute kako joj se prilagoditi. Bili smo zatečeni, zbunjeni i trebali smo se, i još uvijek trebamo, nositi s mnogo toga.
Kad govorimo o zaštiti okoliša, ono što nije toliko očito jest da uspjeh rijetko dolazi odmah. Za dugoročne uspjehe potrebno je uložiti mjesece, a ponekad i godine priprema i uporne borbe.

Sve što smo uspjeli napraviti možemo zahvaliti svima koji nas podupiru, svojoj zajednici i svima koji žele pridonijeti drugačijoj, sigurnijoj i zelenijoj budućnosti – tebi i ljudima poput tebe.

Početkom godine intenzivno smo se bavili temom zaštite svjetskih mora te smo postavili ledenu skulpturu pingvina ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, središnjeg mjesta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Pritisak je urodio plodom, u lipnju se Hrvatska priključila međunarodnoj inicijativi za zaštitu 30% svjetskih mora do 2030. godine!

U predizborno vrijeme zagovarali smo zeleni oporavak, odnosno stavljanje fokusa na zaštitu okoliša i klime prilikom planiranja gospodarskih mjera za oporavak od krize izazvane koronavirusom.

Jesen i kraj godine bili su posvećeni problemu jednokratne plastike. Prikupljali smo potpise i zatim predali našu peticiju za zabranu laganih plastičnih vrećica Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, koju je potpisalo čak 65.000 ljudi! Zatim smo aktivno sudjelovali u javnom savjetovanju o Prijedlogu zakona o gospodarenju otpadom, koji bi tu zabranu trebao uskoro ostvariti. Hvala svima koji su se pridružili javnom savjetovanju i time nam pomogli u borbi protiv onečišćenja plastikom.

Sad nam pak dolazi vrijeme blagdana. Želimo pokazati obitelji i prijateljima koliko nam je stalo do njih i želimo stvoriti blagdansku čaroliju. I premda nam neki običaji mogu ove godine nedostajati, možda je dobro vrijeme za krenuti ispočetka, s novom tradicijom u kojoj su pokloni manje opipljivi, ali imaju opipljiv učinak.

greenpeace podrži

Kao što znaš, Greenpeace ne prima novac od vlada, političkih stranaka ni korporacija kako ne bi kompromitirao integritet svojih kampanja. 2020. godina bila je izuzetno izazovna, a čini se da ni 2021. neće biti manje izazovna. Mi se pripremamo suočiti s time i voljeli bismo da budeš pritom uz nas i pružiš nam svoju dugoročnu potporu.

green peace da želim
Nemoj misliti da te uzimamo zdravo za gotovo. Ti si važan dio onoga što činimo u Greenpeaceu. Sva tvoja podrška kroz potpise peticija, dijeljenje sadržaja ili davanje donacija, podsjeća nas da vjeruješ našim ciljevima i da odlučno djeluješ zajedno s nama.
Hvala ti! 💚
Srdačno,
Petra Andrić

Greenpeace CEE u Hrvatskoj
II. Vrbik 4, 10000 Zagreb
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

WWW | Facebook | Twitter | Instagram | Youtube 


GREENPEACE
II. Vrbik 4
10 000 Zagreb
Office: +385 1 8896 962
Website: www.greenpeace.hr
Facebook: www.facebook.com/greenpeace.hr
Instagram: www.instagram.com/greenpeace_croatia/

Greenpeace je neovisna globalna organizacija kojoj je misija zaštita i očuvanje okoliša te promicanje mira. Za svoje djelovanje Greenpeace ne prihvaća donacije vlada, Europske unije, kompanija ni političkih stranaka.

       ♥