EKO I ETNO

vertical horizontal

Zimska radionica na selu – „Povratak korijenima"

Dobrodošli na ovu iznimnu vikend radionicu!
Očekuje vas prilika da provedete vikend u prekrasnom seoskom ambijentu s pogledom na šume, livade i polja uz upoznavanje novih ljudi, druženje, dobru muziku i još puno lijepih stvari. Kad padne mrak uživat ćemo uz kamin, slušati pucketanje vatre, opuštati se uz čaj od cimeta s rumom i pričati priče o životu.

 

Što ćemo raditi i kako će to sve izgledati?
Skupit ćemo se u kući u petak popodne/navečer ili ako netko ne stigne do tada, može nam se pridružiti u subotu ujutro. Za ručak i večeru se brinemo mi – očekuju vas ukusni i bogati makrobiotički obroci puni energije za ove hladne dane. Što se tiče doručka, ponesite što god vam srce poželi, a što biste rado podijelili s drugima. Program neće imati fiksiranu satnicu već ćemo pratiti energiju sadašnjeg trenutka i dopustiti da nam se priča tog vikenda otkriva sama. Zajedno ćemo osluškivati život i otkrivati njegovu čaroliju.

Program će uključivati sljedeće aktivnosti:
meditativne vježbe
vježbe povezivanja i dijeljenja
osvještavanje kroz razgovor – Tri principa
kreativne vizualizacije
energetske vježbe
zajedničko kreativno kuhanje uz poduku o prirodnom načinu kuhanja za ovo godišnje doba
đumbiranje*

* Đumbiranje je moćna tehnika, od davnina korištena na dalekom istoku. Primjenjuje se postavljanjem vrućih đumbirovih obloga na pojedini dio tijela. Zagrijava cijelo tijelo, a pogotovo organe na koje primjenjujemo oblog te aktivira protok energije u dotičnim dijelovima tijela. Zimi se najčešće đumbiraju bubrezi - to dovodi do dubokog opuštanja cijelog tijela, aktivacije rada bubrega i s njima povezanih organa - mokraćnog mjehura i spolnih organa te smirivanja mentalne aktivnosti. Osim toga liječi kroničan osjećaj hladnoće u rukama i nogama - pošto bubrezi reguliraju toplinu tijela, aktivacijom bubrega uspostavlja se optimalna temperatura organizma. Također, postoji i medicinska primjena ove tehnike - raspršuje kalcifikate i nakupine sluzi u organima i tkivima. Đumbiranje bubrega izvodi se u dvoje - jedan leži na trbuhu dok drugi mijenja obloge da se ne bi ohladili. Na radionici svatko će pružiti i primiti tretman te osjetiti njegove efekte.

Zašto se želimo vratiti korijenima?

Iz jednostavnog razloga što se želimo prisjetiti, da čaroliju življenja i ljubav možemo otkriti kroz najjednostavnije „stvari"; promatranje vatre, sjedenje u krugu, zajedničko pripremanje hrane, opuštanje, razgovor, zagrljaj, slušanje sugovornika, uživanje u obilju okusa i mirisa i samo bivanje. Vrlo često propuštamo ljepotu vidjeti u onome što je oko nas i u nama već sada. Upravo na to vas želimo prisjetiti na ovoj radionici i naučiti kako transformirati osjećaj nedostatka u osjećaj obilja.

Što možete doživjeti i dobiti na ovoj radionici?

nezaboravan doživljaj ljubavi, jedinstva, povezanosti, zajedništva
iskustvo života na selu i suživota s prirodom, prirodnih elemenata – hladnoće, vlage i mraka vani te topline i sigurnosti ognjišta u kući
odmor i regeneraciju za tijelo – zdrava domaća hrana, đumbiranje i fizičke vježbe
promjenu stanja svijesti kroz meditacije i Tri principa – razumijevanje same srži života
promjenu u percepciji života koja vam omogućava da se vratite u svoj svakodnevni život i nastavite prolaziti kroz svakodnevne situacije s više lakoće, mira, razumijevanja, ljubavi i općenito harmonije s cijelim svijetom

Što je uključeno u cijenu:
dva noćenja
dva ručka i dvije večere
sadržaji – radionice i tretmani

Što nije uključeno u cijenu:

prijevoz – skupit ćemo se u aute, nije potrebno da imate svoj auto

Napomene – za ponijeti:

vreća za spavanje, deka i jastuk
doručak za dva dana
karimat za vježbe na podu
ugodna odjeća i šlape
dva manja ručnika za đumbiranje

Datum: 21.-23.2.2014., petak predvečer – nedjelja popodne

Cijena: 700kn za uplate do 15.2., 800kn za uplate poslije 15.2.

Lokacija: Donji Lipovčani (blizu Čazme, sat vremena vožnje od Zagreba), kako izgleda samo mjesto pogledajte ovdje.

Broj ljudi je ograničen!

Kontakti, prijave i informacije:
Iva Solarević | 0915206461 | iva.solarevic@gmail.com| www.solar-spirit.net
Darko Pribeg | 0915048086 | dpribeg@gmail.com| www.darkopribeg.com

odmor i imanja

Zanimljivosti