Zvučna kupka 'Pogled u trenutak'

Koliko često ili koliko dugo živimo upravo u sadašnjem trenutku?
Pitamo li se uopće to pitanje, iako znamo da je život u sadašnjem trenutku jedini istinski koji možemo voditi.

Pozivamo vas da nam se pridružite na zvučnoj kupci gdje će nas gongovi, tibetanske zdjele, zvonca, školjka, bubnjevi i drugi divni instrumenti podsjetiti koliko je čarobno biti baš u sadašnjem trenutku.

Kada: nedjelja, 26.4., 18-20h
Gdje: centar Dobro dolazi, Črnomerec 46, Zagreb
Donacije do 100kn

Program vode Ines i Mladen Richter
certificirani zvukoterapeuti

Što je 'zvučna kupka'?
Svaki oblik u prirodi pulsira u finim, osjetljivim i kompleksnim vibracija, a čovjek je dio tog obrasca. Svaka stanica našeg tijela vibrira određenom frekvencijom. Cijeli naš organizam proizvodi određeni zvuk i melodiju. Kada je ta melodija skladna, u stanju smo zdravlja, a kada nije, naše zdravlje je narušeno. Na naše tijelo možemo gledati kao na instrument koji možemo ugoditi. Zvukom prirodnih instrumenata, gonga, pjevajućih zdjela, bubnja ili didjeridooa, možemo doći u kontakt sa svojom nutrinom,
možemo je vibracijski izbalansirati i doći u sklad sami sa sobom i u harmoniju s drugima.
Znanstvenici sa Švicarskog tehnološkog instituta u Zuerichu (ETH) konstruirali su prvi uređaj koji pomoću visokih frekvencija zvuka čini da kapi tekućine lebde, kreću se i međusobno kombiniraju.
Sve je frekvencija, tako i mi. Zamislite koliko si dobrobiti možemo učiniti kada se izložimo tim istančanim frekvencijama zvuka.

O voditeljima:
Ines Richter (1961.)
Prije desetak godina otkrila sam i trajno se zaljubila u zvuk prekrasnih drevnih rezonantnih instrumenata - gongova, tibetanskih zdjela i bubnjeva. Imala sam sreću što sam tada susrela i postala učenica najvećeg živućeg učitelja gonga, grand gong mastera Don Corneaux-a (USA) koji me nesebično od tada vodi Gong Putem. Kada sam upoznala ovu praksu znala sam da je to ono za čime sam tragala.
Tada sam već godinama bila učiteljica reikija, sidhas i aromaterapeutkinja te sam sva ta znanja ujedinila u svoju privatnu praksu. Dio sam Učiteljskog tima treninga zvukoterapije i Gong joge u Hrvatskoj. Provodim zvukoterapiju i aromaterapiju individualno i s grupama, vodim gong kupke i meditacije te nastupam na zvučnim performansama. Živim u Zagrebu, a radim diljem Hrvatske i Europe.
Strast i ljubav mi je stvarati i dijeliti zvuk iscjeljujućih vibracija.

Mladen Richter (1958.)
Oduvijek sam imao potrebu propitkivati svaki aspekt života i često nisam bio zadovoljan dobivenim odgovorima. U dvadesetim godinama sam se susreo s Vedama – indijskom i kineskom filozofijom. Krenuo sam tim putem, postao Reiki učitelj, usvojio sidhi tehnike, prakticirao energetske tehnike iscjeljivanja i samorazvoja. Međutim i dalje sam imao pitanja i nisam bio zadovoljan dobivenim odgovorima. Krenuo sam putem šamanizma, učio od poznatih šamana: izradu, tehnike sviranja i primjene šamanskih bubnjeva.
Prije 10-tak godina sam upoznao grand Gong Mastera Don Conreaux-a. Don me 'zarazio' zvukovima gongova i tibetanskih zdjela, te postao moj dugogodišnji učitelj i prijatelj. Često sviram gong kupke i držim radionice sa svojom suprugom Gong Master Ines Richter. Predsjednik sam udruge Gong Grupa Hrvatska. Živim u Zagrebu, a radim diljem Hrvatske i Europe.
Kao zvukoterapeutu cilj mi je uvijek podržati i pomoći svima koji to trebaju i žele.

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: