FILIP KOZLICA - LAIKA

Premijera singla 
FILIP KOZLICA - LAIKA
Singl "Laika" možete premijerno poslušati u četvrtak, 11. lipnja od 14 h, u emisiji "Svijet diskografije" na drugom programu Hrvatskog radija Iako je naziv prvog singla talentiranog zagrebačkog kantautora Filipa Kozlice 

sugerirao da je dao 

, „Laika“ to demantira jer je to, prema uvjerenju samog autora, njegova do sad najkvalitetnija pjesma. Singlom „Najbolje od sebe“ Filip Kozlica se predstavio kao solo izvođač i stekao nadimak “Intelektualac s gitarom”, a sad nastavlja provjerenu suradnju s producentom Markom Mrakovčićem i na singlu „Laika“. Novi singl donosi promjenu u odnosu na zvuk Filipovog matičnog benda „Lotus“ te predstavlja veliki korak naprijed u njegovom stvaralaštvu.Autor glazbe i teksta je Filip Kozlica, glazbenu produkciju i aranžman je napravio Mark Mrakovčić, prateće vokale je snimila Nikolina Petek, a za dizajn naslovnice je zaslužna Dea Jagić.
Moderan zvuk, zarazne melodije, simpatičan tekst i izrazita radiofoničnost osnovne su karakteristike ove ljubavne pjesme, za koju Filip Kozlica kaže: „Laika je nastala u jednom dahu. Svi koji se bave pisanjem tekstova znaju koliko se to rijetko događa i koliko je posebno kad se dogodi. Imao sam u glavi slike jedne pomalo nespretne, ali velike ljubavi, u kojoj je privlačnost dvoje ljudi poput gravitacije planeta. Drago mi je da su Mark, Nikolina i Dea osjetili atmosferu koju sam htio stvoriti i pomogli mi da snimim do sad svoju najbolju pjesmu. Nadam se da će Laika naći put do slušatalja i započeti dugu karijeru gravitiranja u radijskom eteru“.

(P) & (C) Spona Digital, 2015.