Noćni turistički obilasci Gornjogradskih coprnica

...nastavljaju se i u lipnju.

Gornjogradske coprnice projekt je kulturno turističkog obilaska grada koji se odvija uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. U našem obilasku spajaju se vjerovanja o vješticama, stvarnim praksama i povijesnim događajima koji stoje u njihovoj pozadini. Pozivamo građane i njihove goste da na trenutak zakorače u drugi svijet i u tijeku obilaska dožive Zagreb na nov način, petkom na engleskom, subotom na hrvatskom jeziku.

coprnice-napitciSudjelovanjem na obilasku postajete dio praznovjernih priča koje su kolale Zagrebom u 16. i 17. stoljeću. Upoznate se s uslugama vještica koje su bile najtraženije, sa sastojcima napitaka (možete i preuzeti vlastiti recept). Također sretnete nekoliko stvarnih lica koja su živjela u Zagrebu, poput Kate Cankovice ili Jele Rogačice, naravno u našoj interpretaciji. Upoznajte i misteriozne proročke moći Sibile kako su to činili plemići na dvoru Zrinski Frankopan.

Sudionici obilaska kažu: "Coprnice su bile odlične!" Doživite ih i vi!

Obilasci u lipnju 13. i 27. lipnja u 21h te poseban obilazak povodom prvog dana ljeta 20.6.2015. također u 21h.
Obilasci se odvijaju do kraja kolovoza svake 2. i 4. subote u mjesecu na hrvatskom jeziku te svakog 2. i 4. petka na engleskom jeziku.
Više o obilascima, početku, cijenama i akcijama, pogledajte na www.zgc.hr
Obilazak vodi kostimirana licencirana vodičica, a coprnica povjesničarka zadužena je za interpretacije likova.

Cijena je magičnih 111 kn, djeca do 16 godina plaćaju 88 kn. Djeca do sedam godina sudjeluju gratis. Prijave obvezne, broj mjesta ograničen. Ranije uplate ostvaruju 10% popusta stoga požurite.
Osigurajte svoje mjesto prijavom na naš Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel 091 554 20 20 !
Osigurani rukom rađeni "magični" darovi za sudionike obilaska!
Suzana Antonić, dipl. soc. rad.
www.zgc.hr