Ceremonije s Kambom

Kambo ili Sapo Verde (izgovara se „kambô") naziv je za amazonsku žabu (Phyllomedusa bicolor, najveća vrsta roda iz porodice Hylidae), noćnu životinju koja živi na drveću. Moguće je pronaći je posvuda u amazonskim državama kao što su Gvajana, Venezuela, Kolumbija, Peru ili Bolivija. Njezin sekret amazonska plemena koriste za iscjeljivanje najrazličitijih vrsta bolesti i osobnih problema, odnosno za imunizaciju i ostvarenje nove razine psihofizičke otpornosti. Aktivni sastojci kambovog sekreta koji proizvode navedene efekte jesu peptididermorfin i deltorfin koji imaju analgetička svojstva te osnažuju imunološki sustav, provocirajući ga da uništi patogene mikroorganizme.

Supstance u žabljem sekretu imaju i antibiotička svojstva te osnažuju čovjekov imunološki sustav poticanjem na proizvodnju antitijela protiv otrova. To je i razlog zašto kambo često nazivaju amazonskom vakcinom jer ima učinak imunizacije, a i nanosi se na način sličan potkožnim vakcinacijama, premda ovdje nema ubadanja iglom nego se na lagano spaljeni sloj kože jednostavno namaže sekret.Prema efektima koje izaziva, kambo očigledno čisti jetru i žuč te crijeva i cjelokupni probavni trakt.
Navodno se pokazao izuzetno kvalitetnim pomoćnim sredstvom prilikom liječenja raka, AIDS-a, Parkinsonove bolesti te svih oblika duševnih poremećaja i emocionalnih problema. Katukina Indijanci ga koriste i prilikom tretiranja zmijskog ujeda te kao tonik.No za amazonske Indijance glavni razlog za upotrebu kamba jest borba protiv takozvane „paneme", što je njihov izraz za tugu, nedostatak sreće, iritaciju ili „lošu auru".
Riječ je o stanju osobne blokiranosti nakupljenim negativnim emocijama i mislima što za posljedicu ima osjećaj nemoći, letargije, čulne otupjelosti ili lijenosti, što konačno dovodi i do nastanka bolesti. Zato ga amazonski Indijanci koriste kako bi se oslobodili paneme te, prema riječima profesora Gomesa, „postali uspješni u lovu", ali i „privlačenju osoba suprotnog spola". Iako i ovo može zvučati kao vrlo dobar razlog za prolazak kroz kambo ceremoniju, liječenje tijela i psihe te prizemljenje i zdrava ukorijenjenost u fizičkoj realnosti daleko su veći dobici.
Pored samog iscjeljenja, kambo je u stanju ukazati i koji životni modeli vode prema bolesti, a koji prema zdravlju te tako djelovati i preventivno. A vjerojatno najbitniji učinak je povratak fizičkog i energetskog srca u zdravo stanje, odnosno harmonično funkcioniranje.
Znamo li koja je važnost energetskog srca za čovjekovo opće psihofizičko stanje, tada tvrdnja amazonskih šamana da „kambo cirkulira u srcu" te omogućuje ispravan ritam i rad srca ima brojne poželjne implikacije – od uspostave tjelesnog zdravlja utemeljenog na snažnom imunitetu pa sve do stvaranja preduvjeta za privlačenje pozitivnih i poželjnih životnih okolnosti.
Kambo je tako u stanju „privući sreću" te unijeti lakoću i protočnost u život osobe, rastvarajući prepreke samoostvarenju.

Autor teksta Tomisalv Budak - IZVOR

Ceremonije vodi medicine woman Helena Cordeiro iz Brazila. Odrasla u Amazoni Helena je primala medicinu kamba jos dok je bila u utrobi svoje majke, a sama prvi put kao dijete od 3 godine starosti. Cijeli zivot je na putu medicine na kojemu pomaze svima da bi bili jos snazniji I zivjeli sa vise ljubavi i skromnosti.

Preporucena donacija za 1 ceremoniju Kamba je 600kn, za potpuni ciklus od 3 ceremonije je 500kn po ceremoniji

BROJ POLAZNIKA CEREMONIJE JE OGRANIČEN TAKO DA VAS MOLIM DA SE OBAVEZNO PRIJAVITE PREKO DONJEG OBRASCA ILI EMAILOM NA ADRESU Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ILI TELEFON 091-223-5143

Dodatna pitanja i informacije na email ili telefon I ako imate nekakva posebna medicinska stanja
kao problem sa srcem, epilepsija, ili u slucaju trudnoce ili dojenja malog dijeteta.

Termini održavanja ceremonija:
PRIJAVE primamo najmanje 24h prije ceremonije.

Petak 02.10.2015 u 21.00
Subota 03.10.2015 u 12.00
Nedjelja 04.10.2015 u 12.00