SHIN TAI CENTRALNI KANAL 1&2

Seminar je namijenjen shiatsu praktičarima, fizioterapeutima i ostalim bodyworkerima, ljudima koji vole avanturu i izazov finog rada na zračenju duž kralježnice i stražnjeg medijalnog kanala, s ciljem otpuštanja stresa i ponovnog aktiviranja životne sile u sadašnjem trenutku života.

Što je centralni kanal (CK)? CK čine kralježnica s moždanim ovojnicama - meningama /duboka fascija/, kraniosakralna tekućina, živčani sustav te stražnji (SMK) i prednji medijalni kanal (PMK). SMK i PMK su dva meridijana (koja zapravo čine jedan meridijan = kontinuum) koji omogućavaju slobodan prijenos životno važnih informacija preko fascije i ostalih meridijana do stanica mozga i svih dijelova tijela te podržavaju rast i razvoj i cjelokupno funkcioniranje ljudskog organizma. Stres koji nastaje tijekom života blokira protok energije u meningama, odnosno centralnom kanalu.

Stres koji nastaje tijekom života blokira protok energije u meningama, odnosno centralnom kanalu. Na takvim mjestima duž kralježnice gdje postoji zapis stresa ili bilo kakav oblik neravnoteže, može se osjetiti zračenje /radijacija/. Na seminaru učimo kako uočiti, osjetiti i koristiti otkriveno zračenje u razumijevanju vrste stresa i stresnih obrazaca, a zatim kako blagim dodirom kritičnih točaka, otpustiti stres u meningama, aktivirati i osloboditi životnu silu. Posljedica povratka životne sile je mijenjanje kvalitete i pokretljivosti fizičkog tijela te emocionalna, mentalna i duhovna sloboda življenja... i to u sadašnjem vremenu! Zdrav čovjek je cjelovit, uravnotežen i živi u sadašnjem trenutku. Tijelo, um i emocije žive u sadašnjem trenutku. Zadatak je tretmana CENTRALNOG KANALA  spojiti klijenta sa sadašnjim trenutkom života. To je izazov i veliki potencijal u radu na tijelu.

Uz teoriju, demonstracije i praktičan rad, polaznici na seminaru nauče kako identificirati stres, pronaći uzrok i obrazac stresa /npr. život zaglavljen u prošlosti, strah od budućnosti, problem identiteta, seksualnosti, duboko ukorijenjena vjerovanja... i sl./ te doći u kontakt sa životnom silom i vratiti ju u sadašnji trenutak... zapravo istinski otpustiti duboki zapis stresa iz tijela.

Podrška uspješnosti i lakoći rada na CK su proprioceptivne /PC/ vježbe i proprioceptivna svjesnost. PCvježbe aktiviraju proprioceptivni sustav, dio živčanog sustava koji kontrolira, podržava i vodi ka fizičkom, emocionalnom i duhovnom poravnanju, poravnanju fizičkog i energetskih tijela, put poravnanja na više razina....Ovo su vježbe otpuštanja stresa, relaksacije, oslobađanja i  povečanja životne sile, slobode pokretljivosti. Ali ono što za polaznike važno i povezano je s radom na CK je da nas PC vježbe povezuju s inteligencijom tijela, a proprioceptivna svjesnost nas vodi u nova iskustva drugih dimenzija /kojih nismo bili svjesni/, razvija izuzetne osjete, čula....povečava i podržava sposobnost osjeta finih vibracija s kojima radimo u tretiranju CK.

Dakle, buđenjem proprioceptivne svjesnosti te blagim dodirom kritične točke, mjesta prioriteta, postižemo s najmanje napora  najveće rezultate, dobro i lako. To je suština rada na centralnom kanalu.

Shin Tai tehnike rada na tijelu razvio je Saul Goodman /Shin Tai International, SAD/, osnivač International School of Shiatsu /ISS/, koja se razvila u  veliki lanac škola širom SAD i u Europi. Preko 30 godina Saul Goodman kroz predavanja, učenja i praksu razvija koncept Shin Tai, koji se zasniva na otvaranju  prostora u strukturi i energetskim tijelima te pokretanju i slobodnom protoku životne sile, one koja je bila zablokirana  stresnim situacijama tokom života.

DATUM I VRIJEME:
CK 1 - 15-16.06. 2019.
CK 2 - 29.-30.06. 2019.

Subota:
 od 09:00 - 19:00h s pauzom za ručak
Nedjelja:
 od 09:00 - 18:00h s pauzom za ručak

CIJENA I PRIJAVE:
Cijena seminara iznosi 1400 kn po vikendu
Prijaviti se možete putem e-mala na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili putem mobitela: 091/ 592-3913. 
U prijavi navesti ime i prezime te kontakt broj.

ADRESA: 
Seminar će se održati na adresi Livadićeva 24, Zagreb (Shiatsu Zagreb).

VODITELJ SEMINARA: 
Zlatko Pavlinić, Shiatsu i Shin Tai praktičar i učitelj /Qualified Senior Teacher, EU licenca/.

Nakon završena oba vikenda (ukupno 2X16h = 32h) polaznici dobivaju potvrde o završenom seminaru.

Više informacija potražite na: www.shiatsu-zagreb.hr