AUTOFOKUS: SAMOĆA ILI/I OSAMLJENOST

Radionica terapeutske fotografije, Novi datum je 26.4.-16.5.2017.

Samoća i/ili osamljenost – tema je koju je, vjerujem svatko od nas upoznao. Paleta tema pod ovim naslovom je vrlo široka, od kada ste i sami i osamljeni u isto vrijeme, pa do situacija u kojima se uključeni u društvo, imate prijatelje i partnera/icu, ali se ipak osjećate odvojeno. Ugodnoj samoći se predajete u trenucima guštate u solo šetnji šumom, a istovremeno ona vas povrijeđuje kada osamljeni slijedite svoj stav koji je različiti od drugih.
Postoje mjesta na koja idete da bi bili sami, postoje mjesta na kojima ne možete biti sami, a opet samoća može biti i samo unutarnje stanje i vaš osjećaj.

Svatko od nas ima neko vanjsko ili unutarnje mjesto gdje mu/joj se ugodna samoća pretvara u tužnu osamljenost, i na ovo radionici se fokus naših kamera okreće prema tom mjestu.

O radionici Autofokus
Ova besplatna radionica organizirana je u zatvorenoj facebook grupi, stoga je potrebno da se za nju na vrijeme prijavite kako bismo vam prije početka radionice poslali pozivnice za grupu. Kada Autofokus radionica krene neće biti naknadnog uključivanja ljudi, stoga se javite na vrijeme. Prijave se primaju do 29.3.2017.


Prijavite se ovdje:
prijavi se

Radionica se sastoji od 6 zadataka, odnosno tema, i svaki treći dan ćemo vam mailom predstaviti novi zadatak, sa svim potrebnim uputstvima za rad. Vaš rad će biti samostalan, na način i u vrijeme koje vama najbolje odgovara. Kada ih pripremite, svoje fotografije ćete postavljati u našu zatvorenu grupu, na način i uz obradu koju ćemo vam predložiti ... i ukoliko uložite malo pažnje, truda i vremena, radionicu ćete posve sigurno završiti sa novim spoznajama i uvidima.

Radionicu vodi Dijana Novak Krešić, life coachica & arhitektica, educirana u primjeni art terapije i terapeutske fotografije u coachingu.

Više informacija o radionici i o voditeljici pronađite na linku www.dnk.com.hr


O terapeutskoj fotografiji
Terapeutska fotografija je korištenje fotografije u svrhu spoznaje i otvaranja mogućnosti željene promjene. Benefit terapeutske fotografije dolazi kroz misaone procese i uvide do kojih dolazimo u cijelom proces razmišljanja i odabira scene za fotografiju: od pripreme, odabira scene i aktera, i kasnije kroz proces rada sa gotovim fotografijama. Cilj nije snimiti savršenu fotografiju, nego podizanje nivoa svjesnosti u odnosu na određenu situaciju ili izazov. Zbog toga nije važno kakvim fotoaparatom snimate – kamera na vašem mobilnom telefonu je više nego dovoljno dobra – niti da li ste kreativni ili umjetnički nadareni. Važno je značenje koje VI dajete fotografiji.

Živimo u doba u kojem svi fotografiramo sve, i zbog toga je tehnika terapeutske fotografije zaista otvorena svima. No istina je da, unatoč hiperprodukciji fotografiranja, gotovo svaka fotografija koju snimimo govori puno o nama, a pomoću procesa terapeutske fotografije podižemo svjesnost u odnosu na temu kojoj se bavimo.



Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu!
Priručnik rada na sebi bez gubitka vremena ''Život u praksi... početak harmonije''Maja Cavrić - Maya
Knjiga će vam stići na mail...