PUTOVANJE 2018. U PSIHODRAMSKOJ GRUPI

Još je jedna godina iza nas i na samom smo početku novog putovanja kroz 2018. godinu. Početak godine najbolje je vrijeme kako bi svatko od nas, uz povoljan vjetar i spremna jedra, zaplovio. Niste sigurni kako bi se to moglo ostvariti, a bilo bi vam lakše da to ostvarite „u društvu“.

Pridružite nam se! Primamo nove članove u psihodramsku grupu - vrijeme i mjesto za jedinstveni doživljaj rada na sebi, kroz otkrivanje vlastitih potencijala, uz grupu i voditeljice koja će vas na tom putovanju i podržati!
Možete nam se javiti i prijaviti se na besplatan motivacijski razgovor kako bi se uključili u kontinuiranu iskustvenu psihodramsku grupu.

Psihodramska grupa održava se jednom tjedno, utorkom, u trajanju od 19 - 21h., u prostoru prilagođenom za psihodramski rad. Naš prostor nalazi se u Novom Zagrebu, naselje Dugave, na adresi Hribarov prilaz 6., u prostoru Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“.

Putovanje počinje sa prvim korakom.Stoga, zakažite svoj prvi individualni motivacijski razgovor i budite aktivni kreatori svojih iskustava, sudjelujući u vlastitom procesu promjene!
„Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što biram postati.“- Carl Gustav Jung -

ŠTO VAS OČEKUJE?
Sigurno, dobronamjerno i povjerljivo okruženje za osobni rad u grupi.
TKO SU ČLANOVI GRUPE?
Punoljetne osobe zainteresirane za osobni rast i razvoj.
KADA SE VIDIMO?
Prijave za motivacijski razgovor dogovaramo prema obostranim vremenskim mogućnostima. Javite nam se kako bi dogovorili vaš termin. Nakon motivacijskog razgovora možete se priključiti našoj psihodramskoj grupi koja se održava jednom tjedno, svaki utorak (osim praznika i blagdana) od 19 - 21h. Tijekom ljeta predviđena je pauza od dva i pol mjeseca, zimska pauza traje dva tjedna.
GDJE SE VIDIMO?
U prostoru Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“ koji je prilagođen za psihodramski rad. Nalazimo se u Novom Zagrebu, naselju Dugave pored Oktogona, na adresi: Hribarov prilaz 6. Zgrada u kojem se nalazi naš prostor ima veliko parkiralište na kojem je parkiranje besplatno.

Što je psihodrama?
Psihodrama je kreativni oblik grupne psihoterapije, kojom se, kroz akciju, „ovdje i sada“, istražuju osobne teme. Psihodrama djeluje holistički, istražuje se cjelokupna osoba, usmjerava se pažnja na misli, ponašanja, tijelo i emocije, što pruža bolji uvid u sebe, druge ljude kao i međusobne odnose.
Psihodrama daje mogućnost doći do „realnosti ispod površine“, gdje se mogu „osjetiti boje“ i „vidjeti mirisi“, kakvi oni jesu. Jednom kada se dođe ispod površine možemo spoznati stvari o sebi, ulogama koje igramo, što nam može pomoći da napravimo promjenu u našem životu i tako neposredno utječemo na mijenjanje ljudi oko nas.

Što je psihodramska grupa?
Psihodramska grupa kao mala preslika svijeta sa svim razlikama i sličnostima među članovima/icama grupe i njihovim životnim okolnostima pruža realnu sliku o ljudima s kojima živimo i susrećemo se u svojoj svakodnevici. Na taj način, psihodramska grupa postaje i ostaje mjesto gdje svaki član/ica grupe ima mogućnost otkriti i razviti svoje pune potencijale i kreirati vlastiti život.

U sigurnosti psihodramske grupe, član/ica grupe vidi sebe ili dio sebe, kao odraz u zrcalu u ponašanju drugih u grupi. U grupi otkriva svoju jedinstvenost, ono što nju/njega razlikuje od drugih. Istodobno, stvara vlastiti doživljaj svijeta, posebno viđenje u vremenu i prostoru. Kroz odnos s drugima uči, mijenja se, sazrijeva i raste u psihičkom i duhovnom smislu riječi.

Kako djeluje psihodramska grupa?
Odnosi iz svakodnevnog života se preslikavaju u grupu, direktno se istražuje neka osobna tema, traže se načini djelovanja i testiraju u interakciji sa drugim članovima/icama.
Psihodramska grupa ima svoju posebnu vrijednost jer ona za sve članove/ice grupe i voditeljice postaje i ostaje dobronamjerno, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad.
Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem se psihodramski rad odvija na pozornici, gdje svatko od članova/ica grupe ima priliku da ponovno „odigra“ događaje iz prošlosti, pogleda ih sa strane „objektivnim očima“ i razumije što se dogodilo. Na taj način dobiva se mogućnost da se isprobaju drugačije mogućnosti, kao i pripreme za buduće događaje.
Kroz psihodramski rad članovi/ice grupe mogu istražiti važne osobne teme - od svakodnevnih problema i konflikata do trauma koje mogu biti i transgeneracijske, psihosomatskih poteškoća, pitanja i sumnji različitog sadržaja. Može se preispitati trenutna životna situacija, prošlost, socijalno i kulturno okruženje u kojemu se nalaze. Pogledati na životne situacije iz druge perspektive, razviti zdrave odnose, pripremiti se za buduće događaje u kojima se želi djelovati sa većim omjerom fleksibilnosti. Može se dobiti doživljaj povezivanja iskustva sa ovdje i sada i pojačati doživljaj sebe i drugih.

Što se gubi na psihodramskoj grupi?
Gube se iluzije o sebi i drugima.

Tko su članovi psihodramske grupe?
Grupa je namijenjena svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, za sve one koji žele promijene u svom životu, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga (bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu).

„Kada si priđemo blizu, zamijeniti ćemo naše oči. Ja ću gledati tebe tvojim očima, a ti ćeš gledati mene, mojim očima.“ - J.L.Moreno –

Voditeljice grupe:
Matea Krišto, rođena je u Zagrebu, 1981. godine, socijalna pedagoginja i psihodramska psihoterapeutkinja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta. Od 2010. vodi niz psihodramskih radionica te kao psihodramska psihoterapeutkinja vodi iskustveno-terapijske psihodramske grupe.Djelatnica je Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, gdje radi sa djecom i mladima s teškoćama u razvoju i djecom s posebnim potrebama. Provoditelj je rehabilitacijskog programa pri CZOO Velika Gorica.

Koraljka Rudančić, rođena je u Zagrebu,1978. godine, psihodramskapsihoterapeutkinja, terapeutkinja Senzorno Inegrativne Ayres terapije i trenerica Neurolingvističkog programiranja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramsku psihoterapeutkinju. Certificirana je i osposobljena za provođenje Senzorno Integrativne Ayres Terapije. Za trenericu Nlp-a certificirana je u internacionalnoj Nlp organizaciji Society of Nlp.Zaposlena je u Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“gdje vodi, u kontinuitetu, iskustvene - terapijskepsihodramske grupe i individualnu psihoterapiju i savjetovanje za odrasle. Provodi individualnu i grupnu terapiju za djecu, adolescente i savjetovanje za roditelje i članove obitelji. Voditelj je tematskih edukacijskih radionica za roditelje i stručnjake koji rade u zdravstvu i/ili obrazovanju.

 

Prijavite se, upitajte i informirajte se na sljedeće kontakte:
Koraljka Rudančić
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 098 1377 120


Matea Krišto
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: 098 678 182

Ako ste ikad pomislili o djelotvornoj kreativnoj metodi za stvaranje promjene o kojoj intenzivno razmišljate, onda je PSIHODRAMA pravi izbor za Vas!

 ♦