Steven Ash Sacred Drumming seminar i Inipi Stone People Lodge

Dvodnevni seminar s učiteljem uz kojega sam proteklih godina naučio jako puno o duhovnosti i ritualima sjeverno-američkih Indijanaca.

Ukratko opis što će se događati:
Prvi dan je rezerviran za Inipi ceremoniju, Inipi Stone People Lodge je ceremonijalna sauna koju je Steven učio od Lakota Indijanaca i prenosi to znanje i energiju dalje da mlađe generacije. To je tradicionalan ritual na otvorenom, gdje se pali ritualna vatra, grije se kamenje i unosi u šator koji ćemo sagraditi taj dan, unutra se povezujemo s energijama svetih smjerova i radi se četiri unošenja kamenja.

Sam ritual je zbilja nešto divno i donosi sjajne benefite na fizičkom i duhovnom nivou. Prije Inipi ceremonije pripremat će se prostor i radit ćemo molitvene vezice (prayer ties), što je također jedan sveti ritual od Lakota Indijanaca.

Drugi dan radit će se seminar na zatvorenom, tema će biti medicine wheel, Steven će nam na svoj jako zanimljiv način opisati što je to i kako se koristi, nadogradit ćete u svakom slučaju sve što smo raditi do sada zajedno. I taj drugi dan će se raditi Pipe Ceremony, nešto što je Lakota Indijancima uz Inipi ceremoniju najsvetiji ritual. Ritualno pušenje lule gdje se unose molitve cijele grupe. Stavljaju se ritualno svete biljke i to se onda zapali i radi se krug gdje svako uvuče dim i ispuhne ga u zrak što simbolizira materijalizaciju vaše molitve.

steven ashOvo je Stevenov site pa možete ovdje vidjeti još koju informaciju ekstra:
https://www.sacreddrumming.co.uk/product.php/41/

Zagreb, 19. svibnja – 20. svibnja
Cijena za oba dana je 180 eura, ako netko ne želi ili ne može oba dana može se doći i samo na jedan dan, u tome slučaju je cijena 90 eura.

Subota od 10 sati, vatra se pali u sumrak i tada službeno počinje Inipi ceremonija, trajat će do kasno uvečer, prije toga se rade molitvene vezice i traje seminar.

Nedjelja seminar na zatvorenom, traje od 10 do 16 sati uz ceremoniju lule (pipe ceremony).

Prijavite se preko donje prijavnica  a za  dodatna pitanja javite se meni na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marko