AMAZONA, ceremonije Ayahuasce uz pleme Shipibo

Termin: prosinac 2019 – 02.12-15.12 (iz Hr se kreće 29.11)

Drago hrvatsko pleme, pozivamo vas na iskustvo ceremonija majke medicine Ayahuasce u centar Sanken Mai, smještenom nadomak sela San Francisco u kojem živi pleme Shipibo, a u blizini grada Pucallpa. Gradić se smjestio na rijeci Ucayalli jednom od pritoka rijeke Amazone, a u zoni Amazonske džungle u Peruu.

Centar Sanken Mai, nalazi se na velikom imanju u predivnoj šumi koja obiluje šarenilom biljaka i zvukova životinja. Upravo ćete ovdje, u miru i daleko od buke, moći prepustiti se svom unutarnjem radu.

Postoji više programa ovisno o namjeri osobe odnosno razlogu dolaska.
Ovo putovanje uključuje boravak od 2 tjedna, što je zapravo najkraći program u centru i naziva se ‘program iscjeljenja’.
Postoje mogućnosti duljeg boravka, 1 ili čak više mjeseci, no tada se radi na drugačiji način. 
Cijena retreata za 2 tjedna je 85 dolara po danu odnosno za 14 dana je 1190dolara. Plaćanje pologa 30%, za rezervaciju termina organizatoru putovanja.
Za boravak do mjesec dana cijena je 70 dolara po danu, a za duži boravak 60 dolara.

Plan puta: 
Obzirom da ceremonije počinju u ponedjeljak 02.12- bilo bi najbolje da u centru budemo već u nedjelju 02.12. U Limu bi došli vec 30.11 i prenoćili jednu noć i onda sutra dan letimo za amazonski grad Pucallpu, tamo ćemo prenoćiti jednu noć i obaviti još potrebni shoping prije odlaska u selo San Francisco i centar Sanken Mai.

Cijena povratnih avionskih karata je otprilike 1100eur- 8000kn. 

Program iscjeljenja od 2 tjedna uključuje:
- Minimalno 3 ceremonije Ayahuasce tjedno: ponedjeljak, srijeda, petak
- Saune koje služe za pročišćavanje i pripremu tijela za ceremonije Ayahuasce 
- Po potrebi i ovisno o individualnom stanju osobe: oblozi s drugim biljkama i čajevi za pročišćavanje 
- Kupke s aromatičnim cvijećem ili kupke s drugim biljkama učiteljicama za učenje ili iscjeljivanje 
- Na ceremonijama su prisutna i rade 3 brata šamana u grupama od maksimalno 10-ak polaznika ceremonija
- Individualni razgovori sa šamanima mogući su tijekom cijelog boravka, u slučaju potrebe

Dodatne informacije: 
- Do najbližeg sela San Francisca je 10 minuta vožnje ili 30ak minuta pješice, u selu postoji internetska veza no ovisi o vremenskim i ostalim prilikama 
- Najbliži grad je Pucallpa, udaljen 1,15 h brodom ili oko 1h autom, postoji redovan taksi prijevoz koji je prilično jeftin, u slučaju ako budete trebali neke stvari iz grada, a moguće je i napraviti izlet ili shopping 
- Unutar Sanken Mai će biti također pozvane žene iz plemena koje rade prekrasne svjetski poznate shipibo dizajne, kao i razne druge predmete i nakit

Smještaj i prehrana:
- U centru postoje drvene kuće s odvojenim dvokrevetnim sobama i posebnim ulazima. Madraci i kreveti su jako udobni.
- U blizini su tuševi i WC. Voda se pumpa iz bunara i dobra je za piće. Dobit ćete je i u sobu.
- Hrana se svakodnevno priprema, na dane ceremonije 2 su obroka: doručak i ručak, a na dane kada nema ceremonije 3 obroka: doručak, ručak i večera.
Hrana se priprema po dijeti, što znači da nije začinjena, odnosno koristi se nekad malo soli ili maslinovog ulja. Jede se redovno riba ili domaća piletina te dosta voća i povrća. Ako ste vegetarijanci ili vegani molim vas da to unaprijed kažete kako bismo prehranu prilagodili vašim potrebama.

Dodatno, moguće dogovoriti i platiti na licu mjesta (u dane kada nema ceremonija):
- Shipibo masaža
- Izleti i vožnja po rijeci

Ostali troškovi: 
Taksi, odlasci u grad, suveniri. U Amazoni su stvari dosta jeftine, ali svakako vam treba nešto extra novaca, siguran sam da će biti stvari koje ćete si htjeti kupiti za suvenire. Extra su i masaže shipibo kao i ako budemo išli na izlet na rijeku. 
U gradu postoje i bankomati tako da možete i naknadno ako će vam trebati novci podignuti.


O voditelju putovanja:

Vice Mišković

amazona 2017 viceOvo će biti moje četvrto putovanje u Peruu, a treće u shipibo selo San Francisco.
2013-e sam tamo proveo 2tjedna, 2015-e 3mjeseca, i 2016-e 3mjeseca, učeći od biljaka i provodeći dijetu. Raditi i učiti u centru Sanken Mai, kod braće Lopez za mene je pravi blagoslov. Efraina Lopeza upoznao sam za vrijeme svog prvog boravka u Peruu 2013. godine. Već tada sam bio oduševljen njegovim radom, a osobito sam se obradovao kada sam saznao da je sa svojom braćom pokrenuo novi centar.
Ovo je moje četvrto putovanje u Peru. Imao sam iskustava rada i s drugim šamanima, odnosno kako oni u Peruu vole sebe zvati ‘curranderosima’ što znači iscjeliteljima. O radu braće mogu samo reći najbolje. I sam radim kao iscjelitelj i terapeut, oduševljen sam načinom na koji rade i pristupom koji imaju u radu s biljkama, njihovom vizijom, posvećenosti i predanosti. Veselim se mogućnosti pozvati vas da mi se pridružite na putovanju u majku Amazonu, upoznate drage biljke učiteljice i Shipibo pleme.
Ono što me posebno oduševljava kod rada s biljkama u pristupu Shipibo plemena je individualni pristup koji je prilagođen za potrebe svakoga tko dolazi u centar.

Malo više o meni i moje iskustvo s Ayahuascom:
Imam 35godina, već kao dijete sam imao spontana vantjelesna iskustva, lucidne snove i susrete sa bićima i drugačijim realnostima od ove koje si nisam mogao objasniti i primjeniti u ovom životu, ali su me potaknula da preispitujem život i tražim smisao i svrhu. Tako sam sa 23god upisao školu integrativne psihoterapije i energetskog iscjeljivanja Snowlion ili danas poznatu pod nazivom CIR – centar integrativnog razvoja, koju sam završio i kao terapeut radim aktivno već 12godina. Radi iskustava iz djetinjstva oduvijek su me privlačila izmijenjena i drugačija stanja svijesti, pa tako i šamanizam, kao i potencijal i mogućnosti rada u njima. Međutim daleko je bila ta Južna Amerika i Peru, tako da se prva prilika ukazala tek 2012.god kod Javiera Arevala. TOO! Sa velikim veseljem i radosti sam zgrabio priliku i tako je krenulo jedno čarobno putovanje u svijet biljaka učiteljica.

Čitao sam i gledao dokumentarce o Ayahuasci, ali to sve pada u vodu kad se dođe u iskustvo. Istovremeno me bilo i strah, obzirom da sam imao prethodno nekih iskustava sa drugim „supstancama“, ali su i ti strahovi brzo iscjeljeni dodirom majke medicine.

Za Ayu sam imao u startu puno pitanja, tipa koja je moja životna svrha, da upoznam svoje duhovne vodiče, odakle dolazi moja duša, i slična visoko „duhovna“ pitanja.
I istovremeno mi je namjera bila upoznati svoju unutarnju ljepotu.

*Iskustvo prvi kontakt *
Okus mi je prvi put bio čak fini, ali to je samo prvi put bilo tako.
Samo prvo iskustvo je započelo sa vrtoglavicom, cijela prostorija se počela okretati, i osjetio sam kao da nešto ulazi ili prolazi kroz mene i traži mjesta u tijelu gdje su blokade, i kad je naišlo na moj trbuh, osjetio sam da ću morati ići na wc. Wc je bio vani u polju i to ne baš tako blizu, što je u tom stanju izgledalo kao nemoguća misija  Osim toga vani je bila oluja. Mogao sam nekoga i pitati da mi pomogne od pomoćnika na ceremoniji, ali ja sam radije dobio ideju da pitam Ayahuascu,
I tu se dogodio prvi kontakt i rađanje povjerenja koje je ključ u radu s medicinom, 'Može li to drugačije se očistiti?“ , i osjetio sam da me je njen duh čuo, jer se trenutno preselila u želudac, i počeo sam povraćati nakon čega više nisam imao uopće potrebu ići na wc vani. Nakon toga je krenulo sa vizijama, ali vizije su bile pune nasilja, i odvratne, zastrašujuće, nakon čega sam ja postavio pitanje 'Kakve to veze ima s unutarnjom ljepotom, pokaži mi moju ljepotu', i tu sam upoznao moć učiteljice Ayahuasce kroz rečenicu 'Da bi spoznao svoju ljepotu prvo moraš vidjeti kako je uništavaš', krenulo je sa sjećanjima na sve odnose sa ženskim osobama iz prošlosti, sve neugodne emocije koje su zaostale, skroz do djetinjstva i do odnosa sa majkom, pa iza toga primjeri svih ugodnih emocija, ljubavi i podrške također od ženske strane, opraštanje i iscjeljenje.
Poslije prvog iskustva osjećao sam se predivno, i osjetio sam da želim raditi sa majkom medicinom dalje, a Duh je čuo moj poziv i otvorila se mogućnost za odlazak u Peru, odnosno u Južnu Ameriku gdje sam proveo 5mjeseci putujući u Peru, Meksiko, Guatemalu gdje sam proveo 5mjeseci učeći i tražeći sebe i svoj put, i posjećujući sveta mjesta.
Od 5mjeseci, dva mjeseca sam proveo intenzivno se družeći sa ayahuascom, i otkrio čaroliju biljaka učiteljica, koje su me sjetile tko sam, zašto sam tu, i mogu im biti zahvalan na mom vlastitom novom životu.

 facebook mali


VIDEO linkovi:


.be">

.be

 


 Kontakt i ostale informacije i prijave preko donje prijavnice:

Vice Mišković 091-223-5143
Tclouds@gmail.comPrijavite se ovdje za putovnje: AMAZONA, ceremonije Ayahuasce uz pleme Shipibo