4. “JOHANNESBURGFEST” MULTIMEDIJALNI FESTIVAL GLAZBE I UMJETNOSTI U IVANIĆ-GRADU

Ove godine po četvrti put organizira se multimedijalni festival glazbe i umjetnosti u Ivanić Gradu. Festival je fuzija elektronike, jazza i umjetnosti,a ovogodišnja tema je digitalni input – analogni output. 

Festival se održava u petak i subotu 24. i 25. kolovoza 2018. u napuštenom bazenu na SP Zelenjak u Ivanić-Gradu.


Prvi dan festivala obilježit će majstori vinila Ilija Rudman, Dr. Smeđi šećer i Bibi koji će uz pucketavi zvuk ploča iz svoje kolekcije predstaviti vrhunski zvuk koji stilski objedinjava disco, funk i boogie 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Drugi dan festivala program počinje ujutro, uz oslikavanje bazena i izložbe raznih umjetnika koje će svojom glazbom popratiti izvođači dR. Izzy i DeAndre te fuzijom Hip Hop, Soul i House glazbe dodatno začiniti atmosferu. Večernji dio programa kreće tvrđim rock zvukom lokalnih izvođača Legs i Quentin, a nakon njih slijedi slovenska poslastica eklektičnih zvukova pod imenom Container Doxa – novoformirani sastav od 5 jazz glazbenika, koji je našao utočište u avangardi i audiovizualnom izričaju. Drugi od tri slovenska izvođača je Litošt, također audio-vizualni trio koji voli psihodelične zvukove, a nakon dva gostovanja iz Slovenije, pozornicu će preuzeti domaći artisti Jan Kinčl i Regis Kattie – Jazz/ i Deep House duo, koji potječe iz različitih glazbenih i kulturoloških pozadina.Za zatvaranje festivala zaduženi su Dodo i Some1els. Nastupi svih izvođača bit će popraćeni pozadinskim projekcijama, gdje će se slika i zvuk beskrajno miješati i tako predstavljati osnovnu ideju ovogodišnjeg festivala – digitalni input, analogni autput. Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje branding agencija Size.

Mjesto: Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad, Pool
Datum: petak- subota 24-25. 8. 2018.
Cijena karata: 30/50kn
Organizator 4. Johannesburgfest-a je udruga mladih „VeSelje“ uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada i podršku TZG Ivanić-Grada.
Više informacija o Festivalu ispred udruge „VeSelje“

Bojan Delić
Mob:091 788 0079
Mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://web.facebook.com/johannesburgfest/?_rdc=1&_rdr

JOHANNESBURGFEST 1