Zašto je nastao Top Food ?

Prije 4 godine jeo sam kilu mesa na dan, i to svaki dan.
Postepeno me prolazila volja za mesom jer radim na nekim stvarima koje su nerelevantne za ovu priču. I tako sad nemam ni zelje ni volje ni potrebe za mesom.

Treniram otprilike svaki drugi do treći dan sam kući ili u parku. Te nisam znao kako da nadoknadim potrebe za proteinima a odavno sam se ostavio proteina u prahu jer mislim da nemaju učinka i da su jednostavno bačene pare.

Tako sam počeo proučavati na internetu hranjiva svojstva namirnica biljnog porijekla i vidio da ima smisla hraniti se biljem. Prave namirnice u kombinaciji ne da su odlične za ljudski organizam nego djeluju preventivno na zdravlje ili čak kako lijek. Što god pojedinci mislili uz opće mišljenje o mesu prehrambenim svojstvima mesa i kako je to super i potrebno definitivno se varaju.

Ljudski probavni sistem nije prilagođen za probavu mesa. Meso se zadržava pre dugo u crijevima i to uzrokuje bujanje različitih loših bakterija i tijelo koncentrira previše energije da drži pod kontrolom bujanje da ne pređe u problem.

Zamislite samo da po ljeti pustite vani meso dva dana koji procesi nastaju. Isto to se dešava u probavnim kanalima kod konzumacije mesa. Ljudi jednostavno nisu mesožderi. Nemamo ni zube za to što je svima jasno, nemamo zube za trganje nego za žvakanje, imamo enzim u slini koji je svojstven samo biljojedima. Možete jednostavno provjeriti tako da stavite par nekuhanih zrna riže u usta i držite nekoliko minuta. Osjetit ćete lagan slatki okus, znači probava počinje već u ustima.Mesojedi nemaju taj enzim. Tu su fizičke značajke.

Prehrana bez mesa ne da samo utječe na zdravlje organizma nego ima i jak utjecaj na raspoloženje i mentalni fokus. To nećete doživjet ako u Petak ne jedete meso, za to je potrebno bar pola godine da se vide i osjete promjene. Vjerujte probajte doživjet ćete to.

Ali sad dolazimo do problema ukusa, meso je jako fino, ukusno, i svašta tako nešto..
Ukus mesu daju začini. Varamo sami sebe. Slobodno napravite probu pa se najedite mesa bez začina, vjerujem da nećete dva puta za redom. Meso koje je na tržištu u trgovačkim lancima je toliko upitne kvalitete da je pravi otrov za ljude koji ga troše. Znači pravo domaće meso nije dobro, izaziva različita oboljenja kod ljudi, da ne nabrajam, nek istraži kog zanima ,a ova umjetno uzgojena mesa puna kemikalija su daleko opasnija.

Nadalje sve najveće životinje su biljojedi, dakle nema smisla da se hrane biljem ako mislimo da bilje nema dosta namirnica koje bi podržavale rast.

Dakle imamo izbor jesti primarnu hranu, koja direktno raste iz zemlje ili recikliranu, jer kako god bilo nakupine proteina u mesu su uvijek iz primarnih namirnica. Dakle životinja pojede biljke ili pojede životinju koja se hrani biljem, jednostavno nema druge, lanac počinje uvijek biljem.

Meni osobno je bio problem nakupiti dosta proteina u počecima biljne prehrane, ali danas u doba interneta može se brzo i lako saznati sve što vas zanima. Tako da uz malo vremena možete nakupiti brdo znanja.

Počeo sam čak i sam kuhati i eksperimentirati sa ukusima i nakon kratkog vremena naučio kombinirati namirnice.

Do tad već sam osjetio više energije i manju potrebu za spavanjem, htio sam nešto jednostavno za pripremu za svaki dan ali da zadovolji prehrambene potrebe sportaša jer uzgajanje klica mi je već uzimalo previše vremena.

Spajanjem nekoliko namirnica dobiva se savršena struktura proteina sa svih 6 esencijalnih kiselina. Za probavu sporo i brzo topivim vlakna, s vitaminima i mineralima koje u mesu nećete nikad naći.
Eto to je moja tjestenina, kombinacija namirnica, pažljivo mljevenih na dva različita mlina da se sačuvaju sva esencijalna ulja i sva blagotvorna svojstva od topline koja nastaje mljevenjem.

Top Food Now je tjestenina koja samo izgledom i načinom pripreme podsjeća na klasičnu tjesteninu.
To je bazična hrana pripremljena na najmoderniji način. Povratak prirodi i zdravlju.
Nema dodatnih tvari, nikakvih. Samo i isključivo sjemenje u pravoj kombinaciji.
Lako se probavlja, lagana za želudac i prepuna hranjivih tvari, s 0% praznih kalorija.
Izvrsnog je okusa i mirisa, već kod kuhanja osjetit ćete miris esencijalnih ulja.

Ovo je namirnica koju sam radio u prvom redu za sebe i svoje bližnje, a sad je red da je podijelim sa svima koji žele najbolje za sebe.
Nekim od mojih prijatelja je na stolu jako često u kombinaciji s mesom, što je isto odlična kombinacija, ja preferiram čistu samo sa sirom ribancem, a slaže se odlično sa sirovim avokado umakom, ima bezbroj odličnih kombinacija.

Nenad Bravar

Trenutno se može nabaviti jedino preko  facebook maliprofila.

top food logo

top food 1