Svečana 50. izvedba hit predstave ’Za umrijet od smijeha’

U Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, 12. listopada u 20 sati, održat će se svečana 50. izvedba predstave ’Za umrijet od smijeha’, predstave o kojoj se puno pričalo i priča, a još više šapuće.

Prije svog prvog rođendana na hrvatskoj kazališnoj sceni, provokativna predstava s neumoljivom oštricom satire ’Za umrijet od smijeha’, proslavit će 50. izvedbu u Zagrebu, na pozornici na kojoj je održana i premijera. Proslavi se osobito veseli ekipa predstave predvođena glumcima Gordanom Gadžić i Markom Torjancem koji potpisuje i odličnu adaptaciju originala američkog dramatičara Christophera Duranga. Redatelj predstave je Mario Kovač, a koproducenti Teatar Rugantino i Kazalište Planet Art.

Za ’Za umrijet od smijeha’ ovo je bilo i više nego ispunjenih nešto više od 10 mjeseci. Predstava je odlično prihvaćena od publike i kritike, a pamti se mnogo sjajnih sinergija s publikom koja je lijepo prihvatila i prigrlila dvoje neshvaćenih i neprilagođenih u maestralnim izvedbama Gordane Gadžić i Marka Torjanca te ih često ispraćala sa scene višeminutnim aplauzima.

Predstava ’Za umrijet od smijeha’ tijekom cijele kazališne sezone igrala je u Zagrebu te gostovala, osim u mnogobrojnim mjestima diljem Hrvatske (samo tijekom ljetne turneje njih 19), u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te Srbiji. Gostovala je i na više festivala od kojih posebno treba istaknuti Osječko ljeto kulture, Splitsko ljeto i Ljetne priredbe Krk.

Nakon već spomenute, svečane 50. izvedbe u Zagrebu 12. listopada, ’Za umrijet od smijeha’ gostuje u Crikvenici 16. 10. te Delnicama 18. Dan kasnije na redu su Sesvete, 20. listopada Dugo Selo, 21. ponovno Zagreb, Histrionski dom i ’Bobijevi dani smijeha’, a posljednja listopadska izvedba je u Ivanić-Gradu 24. listopada.

Teatar Rugantino i Kazalište Planet Art pozivaju publiku da zajedno proslave 50. izvedbu predstave te svima žele lijepu teatarsku jesen.

Više o ’Za umrijet od smijeha’ i ostalim predstavama na
www.rugantino.hr i www.planet-art.hr

rugatino 1